Dwars door Vlaanderen voor vrouwen ontvangt acht Women’s WorldTeams
Ellen van Dijk won de voorlopig laatste editie in 2019 - foto: Cor Vos
donderdag 18 februari 2021 om 14:29

Dwars door Vlaanderen voor vrouwen ontvangt acht Women’s WorldTeams

Op woensdag 31 maart staan acht Women’s WorldTeams aan de start van Dwars door Vlaanderen voor vrouwen. Ook twintig continentale ploegen doen mee aan de Belgische klassieker, die in 2019 voor het laatst werd georganiseerd.

Van de negen WorldTeams in het damespeloton zal alleen SD Worx, de ploeg van wereldkampioene Anna van der Breggen en Ronde van Vlaanderen-winnares Chantal van den Broek-Blaak, geen selectie afvaardigen voor de Vlaamse voorjaarswedstrijd. De rensters starten dit jaar overigens voor het eerst in Waregem.

Dit betekent dat Alé BTC Ljubljana, Canyon-SRAM, FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope, Liv Racing, Movistar Team Women, Team DSM, Team BikeExchange en Trek-Segafredo (de ploeg van tweevoudig winnares en titelverdedigster Ellen van Dijk) wel gewoon van de partij zijn.

Jumbo-Visma Women (de formatie van Marianne Vos), Lotto Soudal Ladies, Parkhotel Valkenburg en Ciclismo Mundial (de wegploeg van de gebroeders Roodhooft) zijn enkele opvallende continentale teams met een uitnodiging voor Dwars door Vlaanderen. In totaal staan dus 28 ploegen aan het vertrek.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2021 15:34
Ik zat naar aanleiding van dit bericht eens te kijken welke koersen, die bij de mannen aanwezig zijn, ook bij de dames aanwezig zijn. 'Kleinere' koersen als Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Waalse Pijl, Brugge De Panne (en dus Dwars door Vlaanderen) kennen zowel een heren- als damesversie. Vreemd dat Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije dan weer geen damesversie hebben. Je zou denken dat financieel wel uit kan, en dat je een mooi deelnemersveld krijgt. Wordt hoog tijd dat de dames 3 grote rondes en 5 monumentjes op hun bordje krijgen.
  18 februari 2021 16:50
  Misschien dat nu na Roubaix nog meer "grotere" koersen wel gaan nadenken over een dames versie.
18 februari 2021 16:02
Helemaal mee eens. Hierdoor gaan misschien meer meisjes wielrennen. En ik denk dat het ook wel leuk wordt om te kijken. In ieder geval vind ik dat nu ook veel meer vrouwenkoersen live moeten worden uitgezonden.
18 februari 2021 16:42
Zeker wanneer het parcours reeds klaargemaakt is lijkt me dit een kleine extra moeite. Ben trouwens ook van mening dat hier een U23 en junioren heren en dameskoers net zo goed bij horen om bovenstaande reden.
18 februari 2021 16:54
Hoe komt het eigenlijk dat er bij de vrouwen maar zo weinig world tour teams zijn?
  18 februari 2021 17:18
  Brengt verplichtingen en een bijbehorende bezetting met zich mee. Vaak is daar het geld niet voor. En je moet naar alle hoeken van Europa.
18 februari 2021 19:32
SD Worx, belgische sponsor, slaat een Vlaamse klassieker over die dan nog in onze heilige week op tv komt ?
  19 februari 2021 09:44
  Zal wel iets met startgeld te maken hebben. DDV is een 1.1 wedstrijd bij de vrouwen, dus zij hebben op zich geen verplichtingen qua startgeld, maar terecht dat SD Worx zich niet zomaar laat doen.

  Uiteindelijk geldt er voor 1.1. wedstrijden ook een maximum van 7 WT-ploegen die mogen starten, dus volgend jaar zullen er nog minder zijn. Dit jaar geldt die regel niet omwille van corona.

Reacties zijn gesloten.