Dwars door Vlaanderen verwelkomt klimmers Landa en Bardet

Dwars door Vlaanderen verwelkomt klimmers Landa en Bardet

foto: Sirotti

dinsdag 20 februari 2018 om 15:44

De organisatie van de semiklassieker Dwars door Vlaanderen zal op woensdag 28 maart Mikel Landa en Romain Bardet welkom heten. Beide klimmers hebben besloten om de wedstrijd op te nemen in hun programma, met het oog op de kasseienrit in de komende Tour de France.

Het is niet voor het eerst dat een rondekopman van Movistar zijn opwachting zal maken in een Vlaamse voorjaarskoers. In 2015 reed Nairo Quintana zowel Dwars door Vlaanderen als de E3 Harelbeke, met in het achterhoofd de later op het programma staande Tourrit naar Cambrai. Een jaar eerder nam Alejandro Valverde deel aan beide koersen.

Landa en Bardet hopen zich in Dwars door Vlaanderen optimaal voor te bereiden op de beruchte negende Touretappe, die de renners over 154 kilometer zal voeren van Arras naar Roubaix. Onderweg wacht het peloton maar liefst 15 stroken, goed voor 22 kilometer aan kasseien. Onder meer de historische sectoren van Mons-en-Pévèle en Camphin-en-Pévèle zullen worden aangedaan.

Dit artikel delen:

19 Reacties

west 20 februari 2018 om 16:00

Kasseienrijden is het enige onderdeel van het wielrennen dat die jongens met 1 wedstrijddag en een keertje kijken onder de knie kunnen krijgen.
Tijdrijden, Klimmen, Dalen, TTT, Sprintvoorbereiding, Punchen.. Daar moet je allemaal uren en uren in steken, trainingskampen en vele voorbereidingskoersen voor rijden.

jorisverkerk 20 februari 2018 om 16:06

Die klassementsrenners komen niet naar Dwars door Vlaanderen om kasseien te leren rijden. Ze komen om in wedstrijdverband ervaring op te doen over kasseien.

west 20 februari 2018 om 16:11

@joris
Want als je maar 10 minuten verliest in plaats van 15 op een andere klassementsman met meer kunde dan is dat wel prima?

GreenDay 20 februari 2018 om 16:12

@West: Natuurlijk; dat is waarom renners zoals Wiggins en Martin ook dachten even alles op een hoopje te komen rijden in de Vlaamse klassiekers. Denk je dat Parijs-Roubaix, de Ronde Van Vlaanderen en die andere wedstrijden zo mythisch geworden zijn omdat het zo eenvoudig is om te doen? De perceptie dat "over kasseien rijden" eenvoudig te leren is, is volkomen misplaatst. Zich wat willen voorbereiden op één Tour-etappe is niet hetzelfde als "met 1 wedstrijddag en een keertje kijken kasseienrijden onder de knie kunnen krijgen". Integendeel, Bardet en Landa zullen zich nooit aan een daadwerkelijk klassiek voorjaar wagen omdat het zo verdomd moeilijk is om onder de knie te krijgen. Het aantal DNF's ligt doorgaans nergens zo hoog als in de kasseienkoersen.

HoofdIsVrij 20 februari 2018 om 16:15

Benieuwd wie van de GC rijders die ervaring komen opdoen hun sleutelbeen gaan breken.

west 20 februari 2018 om 16:19

@greenday
Daarom, als het blijkbaar net zo moeilijk is om onder de knie te krijgen als bv tijdrijden, waarom stopt men er dan zo weinig tijd in?

Ongerelateerd; Als ze bij Sky met Moscon/Kwiatek/Thomas, met de hulp van Baarle/Rowe/Stannard doortrekken vanaf het begin is iedereen gewoon het bokje. Die tijd moet je weer terugpakken op die 3 die wel echt tijd hebben gestopt in leren klimmen en tijdrijden…

Samlambeej 20 februari 2018 om 16:20

@west ben jij niet lekker ofso? Het kasseirijden is de laatste 10 jaar gedomineerd door een handvol renners, specialisten. Om vader Boonen te citeren: “Parijs-Roubaix is ne koers voor camions.” Die echte lichtgewichten stuiteren onophoudelijk en hebben moeite om alleen dat grote verzet te draaien. Die zitte met de poepers dat er een paar klassieke mannen gaan doortrekken voor winst en dat er een gat valt.

schipperaar 20 februari 2018 om 16:22

Veldcrossers maken gewoon de meeste kans en dat leer je ook niet in een dag natuurlijk. Hinault zag er terecht geen graten in ook al kwam ie van het platte land, verre van interessant die ene PR per jaar.
Kasseien van PR zijn overigens niet te vergelijken met die korte strookjes in Vlaanderen.

west 20 februari 2018 om 16:26

@ samlambal
Ik ben superlekker. Ben jij goed in sarcasme?
Ik zeg trouwens niet dat ze roubaix moeten winnen. Wat ik zeg is dat als ze zich fatsoenlijk op die tourrit willen voorbereiden ze er veel meer werk in moeten steken

Sebas 20 februari 2018 om 16:28

@west

Wat een schitterend team om in die tourrit de boel op zn kop te zetten. Hopen op wat regen en dan sch**ten die Spanjaarden zeven kleuren stront.

Veloburto 20 februari 2018 om 16:31

@west, Samlambeej begrijpt het Nederlandse sarcasme niet zo goed en ik begrijp zijn teksten net zo min

Samlambeej 20 februari 2018 om 16:48

Juist ja naast hun vele klimstages en hun koersen als Tirreno en Dauphine zouden ze nog even tussendoor naar Belgie moeten komen om met 2 ploegmaats op de kasseien te rijden. Sarcastisch genoeg? Ze mogen nog 10 vlaamse koersen doen. Als het uiteenspat en Fuglsang of Nibali zijn mee dan hebben ze een dik probleem.

Samlambeej 20 februari 2018 om 17:25

@west Ik hoop voor je omgeving dat je niet elke dag zo’n sarcastische bui hebt. Wellicht zijn het dan ook wanhopige pogingen om grappig te zijn.

KnightBiker 20 februari 2018 om 17:26

De kasseien van Parijs-Roubaix zijn ook nog wel andere koek dan die van Dwars door Vlaanderen… een paar voorjaars wedstrijden mee rijden is prima maar ook nog even een dagje verkennen in noord Frankrijk lijkt me wel noodzakelijk.

Poeksel 20 februari 2018 om 19:02

Bardet is al naar de Franse kasseien geweest: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180126_03323191

maurits1972 20 februari 2018 om 21:45

@west
Ze gaan in wedstrijdverband eens kijken hoe het gaat over de kasseien. Of vind jij dat ze alleen voor die rit, 10 kg moeten aankomen. En een paar jaar zeker een maand op kasseien moeten trainen. Want dan nog komen ze slecht over de kasseien. Ze hopen er alleen net wat beter over te komen dan de concurrent. Ik ga bijna denken dat Gilbert en GVA favoriet voor de tour zijn. En het gaat (op een paar na) allemaal wel meevallen. Kijk maar naar de uitslagen van vorige kasseienritten.

Mwielerfan 20 februari 2018 om 22:43

@sambal beetje sneu om wanhopig te gebruiken. Ik vond het grappig. Het ligt aan jou dat je het sarcasme niet herkent.

GreenDay 21 februari 2018 om 10:51

@west: ik ben er alvast met open ogen ingetuind :-). Ik vond het al zo’n vaag bericht!

Samlambeej 21 februari 2018 om 11:04

"west – 20 februari 2018 om 08:58
Weet die jongen dat er in dat land de doodstraf staat op drugshandel?

west – 20 februari 2018 om 13:38
Op deze manier is er meer ruimte om langs het parcours alle gestolen fietsen te verkopen, aldus de organisatie.

west – 20 februari 2018 om 15:54
Altijd goed, zo’n pensionado met bijbehorende reflexen in de volgauto. Je kan immers niet verwachten dat Hilaire iedereen in zijn eentje aanrijdt."

Uhuhu huhuh zelden zo gelachen!

Goed, hier laat ik het bij. Straks gaan jullie nog denken dat ik persoonlijk iets heb tegen @west.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair