Dwars door Vlaanderen: “Niet zeker of we dit jaar nog zullen organiseren”

vrijdag 15 mei 2020 om 12:27
Dwars door Vlaanderen: “Niet zeker of we dit jaar nog zullen organiseren”

foto: Cor Vos (archief)

Op de herziene WorldTour-kalender van de UCI staat Dwars door Vlaanderen geprogrammeerd op woensdag 14 oktober, keurig tussen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen in. En toch twijfelt de organisatie over de editie van 2020. “Het is nog niet zeker of we dit jaar nog zullen organiseren”, zo stelt voorzitter Carlo Lambrecht.

“We hebben onze datum en daar zijn we Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel dankbaar voor”, zo begint Lambrecht zijn relaas in Het Laatste Nieuws. “Maar we zitten nog met veel vraagtekens over de richting die deze coronacrisis zal uitgaan.” Lambrecht weet niet of het überhaupt mogelijk is om een wielerwedstrijd te organiseren.

“Zal er mogen worden gereisd? Zal er publiek worden toegelaten? En zo ja, hoeveel mensen? En wat doe je met social distancing? Ik betwijfel ook of we in de huidige situatie in alle steden en gemeenten mogen passeren.” Een ding is zeker: het organiseren van Dwars door Vlaanderen wordt nog een hels karwei voor de organisatie.

Half juni: “Dan moet er duidelijkheid komen” 
Lambrecht: “Alles moet weer op gang komen. We zijn aan onze 75e editie toe en willen er iets speciaals van maken. Maar zoals de kaarten nu liggen, hebben we daar weinig zin in. We gunnen onszelf nog wat tijd, we wachten nu tot uiterlijk half juni af wat er gaat gebeuren. Dan moet duidelijk zijn wat er allemaal kan vanuit overheidswege.”

Lambrecht klinkt gedecideerd in gesprek met de Belgische krant. “Als er geen duidelijkheid is, gooien we alsnog de handdoek.” Mocht de semiklassieker niet doorgaan, dan is volgens het Laatste Nieuws de kans aanwezig dat op woensdag 14 oktober de 108e editie van de Scheldeprijs zal plaatsvinden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Fred Postma 15 mei 2020 om 12:48

Als dit de mentaliteit is vergeet het dan maar met de professionele fietserij. Dat is denken in moeilijkheden ipv mogelijkheden.
En nog 5 maanden weg he.

Romāns Vainšteins 15 mei 2020 om 12:56

Dwars door Vlaanderen is natuurlijk niet meer dan een leuke ouverture voor de ronde, eigenlijk zo’n neefje met een beetje dezelfde looks.

RvV / GW / PR , die 3, stop de tijd.

Domestique 15 mei 2020 om 13:31

Yup een zoethoudertje voor het echte werk begint, totaal niks om er nog bij te proppen op een al overvolle kalender. Zelfs Gent-Wevelgem vind ik geen absolute must.

Romāns Vainšteins 15 mei 2020 om 16:11

Ik wel. Sinds de hertekening 1 van mijn favorieten. Heerlijk eigen karakter en nog met een bredere historische boodschap erachter. Spannende koers ook.

ChefSpijker 15 mei 2020 om 13:40

‘Maar zoals de kaarten nu liggen, hebben we daar weinig zin in.’

Vraag dan geen nieuwe datum aan. Nu pik je een plekkie in die een andere organisatie wellicht graag had gekregen.

Emergo 15 mei 2020 om 15:41

@Fred Postma Zeker en Corona is dan met vakantie op de Zuidpool.

Fred Postma 15 mei 2020 om 15:47

Dat virus heeft genoeg publiciteit gehad,het is nu tijd voor wat anders.

Emergo 15 mei 2020 om 16:49

Corona schijnt analfabeet te zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair