Dwars door Vlaanderen: Movistar presenteert ploeg rond Van Vleuten

maandag 28 maart 2022 om 14:31
Dwars door Vlaanderen: Movistar presenteert ploeg rond Van Vleuten

foto: Cor Vos

Movistar heeft zijn selecties bekendgemaakt voor Dwars door Vlaanderen. Annemiek van Vleuten verbleef de voorbije weken op Tenerife voor een hoogtestage op El Teide, maar is nu weer terug en zal woensdag haar titel verdedigen in de semiklassieker. Bij de mannen is het uitkijken naar onder meer Iván García en Alex Aranburu.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van Vleuten was vorig jaar de beste in Dwars door Vlaanderen, door in een sprint met twee af te rekenen met de Poolse Katarzyna Niewiadoma. De inmiddels 39-jarige Nederlandse hoopt woensdag haar titel met succes te verdedigen en kan in haar jacht op een tweede opeenvolgende zege in Dwars door Vlaanderen rekenen op steun van de snelle Cubaanse Arlenis Sierra, Sarah Gigante, Sheyla Gutiérrez, Lourdes Oyarbide en Jelena Erić.

In de editie voor heren rekent Movistar op de volgende namen: Alex Aranburu, Imanol Erviti, Iñigo Elosegui, Iván García, Johan Jacobs, Max Kanter en Mathias Norsgaard. Aranburu en García zijn outsiders voor de overwinning. Aranburu wist zich in het verleden al te onderscheiden in kasseiklassiekers, García werd zondag nog achtste in Gent-Wevelgem. De jonge Zwitser Jacobs reed afgelopen zondag overigens ook een sterke Gent-Wevelgem.

Selectie vrouwenploeg Movistar voor flag-be Dwars door Vlaanderen (30 maart)
flag-rs Jelena Erić
flag-au Sarah Gigante
flag-es Sheyla Gutiérrez
flag-es Lourdes Oyarbide
flag-cu Arlenis Sierra
flag-nl Annemiek van Vleuten

Selectie mannenploeg Movistar voor flag-be Dwars door Vlaanderen (30 maart)
flag-es Alex Aranburu
flag-es Imanol Erviti
flag-es Iñigo Elosegui
flag-es Iván García
flag-ch Johan Jacobs
flag-de Max Kanter
flag-dk Mathias Norsgaard

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone