Dupont: “Ik kan een rol van betekenis spelen op het WK”
Foto: Sirotti
zaterdag 17 september 2016 om 17:29

Dupont: “Ik kan een rol van betekenis spelen op het WK”

Timothy Dupont klopt dit seizoen steeds harder op de deur. De Belg van Verandas Willems heeft al drie profzeges op zak en maakte ook vandaag in de Primus Classic Impanis-Van Petegem indruk met een tweede plaats achter Fernando Gaviria. Maar is dat genoeg voor een plek in de Belgische WK-selectie? “Ik denk wel dat ik een rol van betekenis kan spelen op het WK”, oordeelde Dupont zelf in het flashinterview op Sporza.

“Maar dat is aan Kevin de Weert, de bondscoach”, voegde Dupont daar direct aan toe. De Belg zou meerdere functies kunnen vervullen op het WK, dat dit jaar in het vlakke en potentieel winderige Qatar plaatsvindt. “Ik kan de sprint afwerken, maar ik zou ook de leadout kunnen verzorgen of de boel op de kant kunnen zetten. Als ik iets voor de ploeg kan doen, zou dat heel mooi zijn.”

Vandaag bleek Gaviria sneller dan Dupont, maar een dag eerder versloeg hij hem nog in het Kampioenschap van Vlaanderen. “De sterkste van de dag heeft vandaag gewonnen”, geeft Dupont toe. “Hij had ook een perfecte trein. Gisteren kon ik ook op een trein rekenen, maar vandaag moest ik vechten voor het goede wiel. Daar verlies je redelijk veel energie mee. Maar met een tweede plaats ben ik wel tevreden.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
18 september 2016 14:00
Rui Costa heeft het probleem dat hij na zijn Wk zege niks meer belangrijks gewonnen. Hetzelfde geld in mindere mate voor Kwia, die won alleen AGR
18 september 2016 15:22
Ach de Belgen zullen Avermaetje wel laten aanvallen en als alles bij elkaar blijft de kaart Boonen spelen. Boonen zal gezien zijn reputatie ook wel meebeslissen wie er meegaan en daar zal Dupont niet bijzitten.

Reacties zijn gesloten.