Dumoulin wint derde etappe na ontsnapping
maandag 7 juli 2008 om 17:59

Dumoulin wint derde etappe na ontsnapping

Samuel Dumoulin heeft de derde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Fransman in dienst van Cofidis versloeg, na bijna 200 kilometer in een kopgroep te hebben gereden, zijn 3 overgebleven vluchters in de sprint. Achter Dumoulin finisthe William Frischkorn als tweede en Romain Feillu als derde.

Al vroeg in de etappe vonden Feillu, Frischkorn, Dumoulin en Borghini elkaar en gingen in de aanval. Het viertal kreeg al snel een voorsprong van meer dan een kwartier, en door getreuzel van het peloton kwam dit niet meer in gevaar. Op 20 kilomter van de finish hadden ze nog ruim 6 minuten over toen het peloton pas echt vaart begon te maken. Er werd heel erg hard gereden, waardoor er waaiervorming ontstond wat er weer voor zorgde dat het peloton in tweeën brak. Onder meer klassementsrenners Denis Menchov en Ricardo Riccó kwamen terecht in die tweede groep en verloren kostbare tijd.

De koplopers hielden uiteindelijk een voorsprong van iets meer dan 2 minuten, waardoor de Fransman Feillu het geel pakte. De groep van onder meer Menchov en Riccó eindigde 38 seconden achter het peloton.

Uitslag derde etappe
1. DUMOULIN Samuel
2. FRISCHKORN William
3. FEILLU Romain
4. LONGO BORGHINI Paolo
5. MC EWEN Robbie
6. ZABEL Erik
7. FREIRE Oscar
8. HUSHOVD Thor
9. FÖRSTER Robert
10. CAVENDISH Mark
11. KIRCHEN Kim
12. HUNTER Robert
13. PINEAU Jérôme
14. ISASI Inaki
15. DUQUE Leonardo
16. CHICCHI Francesco
17. MAASKANT Martijn
18. ELMIGER Martin
19. DEAN Julian
20. CARRARA Matteo

Klik hier voor de complete uitslag.

RIDE Magazine