Dumoulin: “We gingen niet snel genoeg”
donderdag 9 maart 2017 om 09:51

Dumoulin: “We gingen niet snel genoeg”

Tom Dumoulin is teleurgesteld met de prestatie van zijn ploeg Sunweb gisteren in de ploegentijdrit. Sunweb eindigde als elfde en moest 56 seconden toegeven op winnaar BMC. Kopman Dumoulin erkent na afloop dat het in het vervolg van de ronde beter moet.

“We gingen niet snel genoeg”, zegt hij op de site van zijn ploeg. “Daar ben ik, best net als de rest van de ploeg, een beetje teleurgesteld over. Maar we kijken uit naar de komende etappes en hopen dat we het daar beter kunnen doen”, vertelde hij na afloop.

Ploegleider Aike Visbeek erkent dat de ploeg op meer gehoopt had. “We hadden op een iets beter resultaat gehoopt. We hebben te vroeg in de wedstrijd twee renners verloren en daar hebben we de meeste tijd verloren.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2017 10:59
Wat een spannend citaat. Dat is meestal als je niet wint..
PSG scoorde te weinig goals in de wedstrijd tegen Barcelona..
9 maart 2017 10:59
'We gingen niet snel genoeg'

Die gast heeft er kijk op !
9 maart 2017 11:01
Dat lijkt me duidelijk
9 maart 2017 11:08
Uit de categorie: 'Da's logisch'.
9 maart 2017 11:08
Heel jammer dit, maar tijdrijden kunnen ze helaas niet.
9 maart 2017 11:10
In P-N anders wel!
9 maart 2017 11:11
Sterke analyse!
9 maart 2017 11:29
Dumoulin & Kruijswijk gaan het erg lastig krijgen in de Giro als hun ploegmaten niet beter gaan rijden. Hopelijk heb ik ongelijk.
9 maart 2017 11:31
Dumoulin werd vandaag dus wakker en dacht: "ik weet wat we verkeerd deden. Ineens dringt het tot me door. We hadden harder moeten fietsen. Dan waren we misschien wel hoger geëindigd. En nu ik er over nadenk, als we nou harder hadden gefietst dan de andere ploegen..Nou dan hadden we zelfs gewonnen.."

Prachtig. Die weten nu wat ze volgende keer moeten doen. Zelfkennis is een geschenk.
9 maart 2017 11:35
Geboren patron dit, geen stinkende wonden - gedoe maar gewoon met het gloeiende mes op tafel dwars door de hete brei heen. Sneller fietsen lijkt ook mij de beste oplossing voor dit issue daar het langzamer laten fietsen van de opponenten een nogal bewerkelijke aangelegenheid is.
9 maart 2017 11:39
Aan de reacties te zien hebben de meesten hier nog nooit een ploegentijdrit gereden. Er komt wel meer bij kijken dan alleen hard rijden.
9 maart 2017 11:40
Toch heel fijn om te horen, wat ze moeten doen de volgende keer. Je omschrijft het goed Horner. Maar met de tijdrit die nog komen gaat, en de vorm van hem, had hij een goede kans gemaakt om te winnen. Dus nogmaals, heel jammer dit.
9 maart 2017 11:58
Zo, kijk, dit topic is nu een prima voorbeeld waarom WF het het fenomeen kudo's zou moeten invoeren.

Dan hoeft niet iedereen dezelfde (ontzettend hilarische) opmerking te maken, maar kan je gewoon een plusje (of een minnetje natuurlijk) geven aan de opmerking die precies díe geniale grap verwoord die jij in je hoofd had. Dat scheelt een hoop tijd, voor zowel de lezers als de schrijvers.
9 maart 2017 12:01
Oneens, zo'n hele lange draad met steeds opnieuw dezelfde slappe grap is een veel duidelijker indicatie dat het een dom statement is.
9 maart 2017 12:09
RomanV: in je eerste post zeg je het precies goed: dit is taal van een echte patron. Geen doekjes erom, of gezeur over renners die er niet bij zijn, putdeksels etc., gewoon 'het moet sneller'. Mooi.
Dat die ploeg hier niet heel goed in is, wisten we natuurlijk al. Maar mannen als Arnt en Amtthews erbij zal best schelen :)
9 maart 2017 12:14
@ RV:

Het is geen dom statement, maar het is nietszeggend. . "We zijn tevreden". "Het ging niet hard genoeg". "Morgen is er weer een kans". Blah, blah, blah.

Er is geen nieuws en toch wil men iets zeggen. Dat krijg je dit soort nietszeggende teksten die mijn neefje van 11 ook had kunnen bedenken. Als journalisten je wat vragen, dan ontkom je er niet altijd aan, maar waarom ploegen dit soort crap vrijwillig op hun eigen site plaatsen is me een raadsel. Het doet meer kwaad dan goed.
9 maart 2017 12:20
@ vainsteins, hahaha inderdaad is het bewerkelijker om de tegenstander langzamer te laten fietsen dan om zelf proberen beter te doen. Om bijvoorbeeld heimelijk nep motortjes op de fietsen van tegenstanders te plaatsen en vervolgens anoniem de UCI in te lichten.. Bewerkelijk en risicovol.
9 maart 2017 12:23
@scotty
Stiekem hoop je er nu op dat iemand nu schrijft: 'Scotty, je neemt me als het ware de woorden uit de mond!' Bij deze ;-)
9 maart 2017 12:33
als matthews,arndt,oomen erbij waren geweest hadden ze veel sneller geweest !!
9 maart 2017 12:56
Misschien was er te weinig evenwicht in het team. Dumoulin die zijn maats kapot rijdt ipv het team sterk te maken. Bij BMC stond de wereldtop voor dit werk aan de start, bij QS leek de balans het sterkst. Als het zo is dat Dumoulin te sterk was voor de rest van zijn team dan is dat voor het vervolg van de ronde natuurlijk wel weer positief.
9 maart 2017 12:59
Vind het wel een mooi commentaar.
Hij had ook de twee afhakers kunnen gaan beschuldigen, of kunnen gaan wijzen op wat er wel goed ging, bv we reden met zware wielen maar ze bleven wel heel.

Eigenlijk vind ik dit de fijnste berichten, je hoeft er niets aan toe te voegen, lekker helder gecommuniceerd.
9 maart 2017 13:05
Vaak worden kritische berichten niet op een website van een ploeg geplaatst, en dat doen Sunweb wel.
9 maart 2017 13:16
Fair enough, de reactie roept wel wat vragen op, maar zegt meer dan niets.

"We gingen niet hard genoeg" klinkt als een collectief falen. Misschien was de focus er als geheel niet. Gingen de renners niet diep genoeg, of konden ze dat niet? Of is de collectieve vorm er gewoon even niet.

Dumoulin reed ongetwijfeld harder de rest, maar kon zelf misschien ook niet de grote motor zijn die gehoopt had te zijn.

Sunweb had ook met het statement kunnen komen; Dumoulin reed als een beest, helaas kon de rest het hoge tempo niet. Waarschijnlijk was dat niet het geval.
9 maart 2017 13:23
Lijkt me een reactie van iemand die baalt dat ie niet harder kan met deze ploeg maar daar geen woorden over vuil maakt als hem een vraag wordt gesteld.
9 maart 2017 13:29
Sunweb verliest 56 seconden op een werelds BMC. Ik vind het eerlijk gezegd nog wel meevallen. Sunweb had hier maximaal zevende kunnen worden. We zullen in de rit naar Terminillo zien of het commentaar van Tom terecht is.

Reacties zijn gesloten.