Dumoulin voelt zich beter worden, offday voor Kelderman

donderdag 12 maart 2015 om 21:45
Dumoulin voelt zich beter worden, offday voor Kelderman

Wilco Kelderman, foto: Sirotti

De koninginnenrit in Parijs-Nice kende in Tom Dumoulin de beste Nederlander. De renner van Giant-Alpecin eindigde namelijk als vijftiende, terwijl Wilco Kelderman – de kopman van LottoNL-Jumbo – tegenviel en slechts 26e werd.

De twee Nederlanders gingen met andere verhalen de rittenkoers in. Dumoulin raakte in aanloop naar Parijs-Nice namelijk ziek, maar voelt zich steeds beter worden. “Vandaag kon het twee kanten op vallen, beter dan verwacht of niet. Ik ben vrij tevreden met de uitkomst”, vertelt hij op de ploegsite. “Ik voelde me goed op de slotklim, maar miste de power en had niet de vorm voor de top tien en om de laatste aanvallen te volgen. Nu hoop ik te blijven verbeteren en een goed slotweekend te rijden.”

Wilco Kelderman had naar eigen zeggen een “offday”, zegt hij op het digitale thuis van de gele formatie. “Mijn benen liepen vol aan het einde en ik haalde mijn normale waardes ook niet. Daar baal ik erg van. Nu moet ik meteen nieuwe doelen kiezen in plaats van dat ik zicht houd op een mooi klassement.” Op een goede eindklassering focust de kopman zich niet meer. “Dat is niet meer realistisch. Ik weet alleen dat het niet aan mijn voorbereiding heeft gelegen en dat ik goed zou moeten zijn. Ik hoop dat ik komend weekend wel mijn niveau kan halen en kort kan eindigen in de laatste twee etappes.”

In het algemeen klassement staat Dumoulin nu vijftiende op 1.13 van leider Michal Kwiatkowski. Kelderman bezet de 23e positie op een achterstand van 1.36. Parijs-Nice duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

69 Reacties

Purito 12 maart 2015 om 21:55

Dumoulin rijdt gewoon keurig gezien de omstandigheden. Die zie ik nog wel een mooie prestatie neerzetten in de rit naar Nice, en misschien wel in de klimtijdrit naar de Col d’Eze.

0
DrJ 12 maart 2015 om 21:57

Ik denk JUIST in de klimtijdrit…

0
Jan 12 maart 2015 om 21:58

(te) oud gediende Delahaye heeft de gele brigade weer eens op scherp staan…

0
vlek 12 maart 2015 om 22:09

De trainer van Kelderman is niet Delahaye. Niet dat daar het probleem zal liggen, aangezien dit vormverval meer weg heeft van het oppikken van dat virusje dat zich een weg door het peloton aan het trekken is. Wat betreft Dumoulin zou het mooi zijn als hij daar dit weekend helemaal van hersteld is, dan kan hij misschien nog wat moois doen op een van die dagen.

0
krypton 12 maart 2015 om 22:35

@vlek
Delahaije is 'high performance manager' van de ploeg, dus hij is in ieder geval verantwoordelijk voor de prestaties. Nu is het nogal voorbarig om dit na één tegenvaller op iemand af te schuiven vind ik, maar ik ben in ieder geval geen fan van het werk van Delahaije als trainer de laatste jaren. Lijkt me zelden renners optimaal voor te bereiden als het echt moet, maar dat is dan als buitenstaander.

0
vlek 12 maart 2015 om 22:38

Uiteraard, maar zelfs wondertrainers houden zo'n virusje niet buiten de ploeg. Anders had Froome deze week het kunstje van Porte wel kunnen imiteren.

Het is natuurlijk kiezen of delen. Als hij verantwoordelijk is voor iedereen, dan ook voor Vanmarcke.

0
xistnc 12 maart 2015 om 22:38

@krypton
Dit is allerminst ‘high performance’, dus hier is Delahaye geen manager van.

0
Romāns Vainšteins 12 maart 2015 om 23:35

Kelderman moet zich gewoon neerleggen bij deze nederlaag en inzien dat het de verwachtingen wat zal temperen en hij het alleen maar beter kan doen. Treedt hij eigenlijk aan in de Ardennen? Meedoen om de winst zal hem niet worden maar een korte tijd op de voorsten in Luik moet toch wel wat spirit geven lijkt me.

0
PaulSchoonakker 12 maart 2015 om 23:53

Verschillen tussen plaats 10-25 zijn niet onoverbrugbaar groot. Als dumoulin zondag compleet hersteld is en kelderman weer een degelijke dag heeft zie ik ze allebei nog stijgen in het AK naar resp. plaats 10 en 15. 2 jaar geleden werden ook grote verschillen nog (goed)gemaakt op de col d'eze.

0
ti-raleigh 13 maart 2015 om 00:16

Zo ver ik begrepen heb, wou TLJ juist in deze koers scoren en waren andere koersen totnogtoe slechts voorbereiding en daarmee dus niet interessant. Ook Zeeman gaf aan dat het deze week zou moeten gebeuren. Wat zuur is het dan dat Kelderman juist nu een off day heeft. Maar niet alleen hij, ook Kruiswijk en anderen in de ploeg presteerden niet best. Dan vraag ik me inderdaad af waar dat aan ligt. Zou best een virus kunnen zijn, geen idee. Maar als het bij Wilco inderdaad slechts een off day was, dan hoop ik dat hij de komende dagen vol adrenaline zit van wraakgevoelens en daarmee ten aanval trekt. Een 15e plek in het AK is denk ik in dit geval niet meer interessant, ook al zal het een paar WT-punten opleveren.
Of Delahaye mede schuld is aan het slechte presteren weet ik niet. Misschien zijn zijn methodes inderdaad wel achterhaald, geen idee. Daar weet ik te weinig van. Maar hij, en de rest van het managementteam zal eens goed in de spiegel moeten kijken, want de 'staat' waarin de ploeg nu verkeert, hebben ze niet voor ogen gehad.
Ondanks de zeperd van vandaag denk ik wel dat Kelderman nog tot goeie prestaties zal komen dit jaar, hij heeft vorig jaar bewezen dat hij veel talent heeft en dat zal er toch een keer uitkomen.

0
Bettinwel 13 maart 2015 om 01:10

Als het bij Kelderman een off-day heet, ben ik benieuwd naar het excuus van Kruijswijk. De gehele ploeg doet het momenteel bijzonder matig (uitgezonderd Vanmarcke). Opvallend dat de beste Nederlandse prestaties gereden worden door renners die NIET bij Rablabello rijden. En niet alleen vandaag…

Vlek, kom dumarrin.

0
vlek 13 maart 2015 om 05:25

Kruijswijk stapte ziek uit de Ruta del Sol. Daarnaast nooit een renner geweest die uit heeft geblonken in dit soort koersen. Ik vond hem gisteren zelfs nog meevallen wat dat betreft.

0
BlancoProCycling 13 maart 2015 om 07:16

Majka eindigt hier vandaag ook gewoon heel slecht, dus ze zijn niet de enige.

0
albertooo 13 maart 2015 om 07:36

Moet je je voorstellen dat Dumoulin nu al voor Sky zou rijden. Dan waren ze gisteren vast en zeker met zijn drieën van de dezelfde ploeg als eerste over de meet gerold.

0
Romāns Vainšteins 13 maart 2015 om 08:06

@ Alberto. Dat is inderdaad nou precies zo’n SKY trekje waar ik niet zo van hou ja. Ik acht de waarschijnlijkheid van je opmerking als niet te onderschatten.

0
JasperVG 13 maart 2015 om 08:49

Van mij mag heel TLJ tegen vallen als allen Vanmarcke daardoor boven zich zelf uitstijgt en wat klassiekers wint^^

0
tight 13 maart 2015 om 08:51

Kruijswijk zegt zelf dat hij een goede dag had, maar dat hij nog geen goede vorm heeft.

0
west 13 maart 2015 om 09:40

Het vervelende is dat er renners uit andere koersen worden getrokken omdat hier blijkbaar een goed resultaat moet worden gehaald en dat je dus tot nu toe voor niks in de voorbereiding en het wedstrijdseizoen van je andere renners zit te klooien. Die gaan op hun beurt echt niet beter presteren als je als ploeg hun programma blijft veranderen.

0
vlek 13 maart 2015 om 09:48

Welke renners zijn dan uit andere koersen getrokken omdat ze hier cruciaal werden geacht? Ik heb alleen gelezen dat Ten Dam hier niet kon starten, omdat hij meer dagen nodig had om weer fit genoeg te zijn om te koersen. Daardoor rijdt Tjallingii nu hier in plaats van de Tirreno, maar of dat voor hem nu veel verschil maakt qua voorbereiding op zijn klassiekers?

Quote:
Bettinwel – 13 maart 2015 om 01:10 – Bewerkt op 13 maart 2015 om 08:37

Schattige opmerking, alleen jammer dat wielerflits je tegenwoordig weg geeft.

0
Giant-GreenEdge 13 maart 2015 om 09:58

@vlek

eerst zeg je dat het weg heeft van een virus en een half uur later stel je dat delahaye er toch weinig aan kan doen dat Kelderman een virus oploopt. Neem je nu uw eigen mening voor de enige waarheid, heb je Inside information of heb je in dat halfuurtje stiekem een thermometer in keldermans hol gestoken?

0
vlek 13 maart 2015 om 09:59
Quote:
een half uur later stel je dat delahaye er toch weinig aan kan doen dat Kelderman een virus oploopt

Waar?

0
Giant-GreenEdge 13 maart 2015 om 10:00

Dat laatste is dan natuurlijk ook Inside information…

0
Brummel 13 maart 2015 om 10:00

Zelfs met kundige begeleiding en hard werken kunnen resultaten tegenvallen. Wie klaagt over trainers miskent de complexiteit en de schoonheid van de sport.

0
Giant-GreenEdge 13 maart 2015 om 10:03

Euh? Hier! “zelfs een wondertrainer houdt een virus niet uit de ploeg” vanwaar haal jij de info dat de tegenvallende prestatie het gevolg is van ziekte?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone