Dumoulin rijdt Ronde van Lombardije in dienst van Barguil

dinsdag 29 september 2015 om 10:53
Dumoulin rijdt Ronde van Lombardije in dienst van Barguil

Tom Dumoulin gaat zoals verwacht zondag van start in de Ronde van Lombardije. De beste Nederlander op het WK in Richmond zal in de laatste WorldTour-wedstrijd van het seizoen niet worden uitgespeeld als kopman bij Giant-Alpecin. Die eer is weggelegd voor de Fransman Warren Barguil.

“Ons doel is om met Warren in de top tien te finishen”, zegt ploegleider Christian Guiberteau in een persbericht. “Hij is erg gemotiveerd, omdat deze race een van zijn hoofddoelen is in het najaar. Natuurlijk hopen we op een verrassing, maar een een plaats in de top tien zou naar behoren zijn.”

Programma andere Nederlanders
Ook de meeste andere Nederlanders van Giant-Alpecin moeten de komende dagen aan de bak. Roy Curvers en Tom Stamsnijder rijden vanaf morgen de Tour de l’Eurométropole. Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer zitten in de achtkoppige selectie voor de Sparkassen Münsterland-Giro van zaterdag. De Kort en Sinkeldam komen over precies een week ook in actie in de Mémorial Frank Vandenbroucke.

Giant-Alpecin voor de Ronde van Lombardije (4 oktober)
flag-fr Warren Barguil
flag-us Lawson Craddock
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-us Chad Haga
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-at Georg Preidler

Dit artikel delen:

46 Reacties

schipperaar 29 september 2015 om 13:38

@woody
Was niet serieus, in gesink zie ik overigens meer nog, zeker als ie nog wat toeneemt in explosiviteit, bewees zondag al dat zijn cilinderinhoud fors is gestegen, had veel meer verdiend.

Wheely 29 september 2015 om 13:49

@Vlek
als Tom zich nog lekker voelt in aanloop naar de finale zal hij er zeker voor gaan maar ik zou hem zelf niet met het kopmanschap belasten. Qua knechten hoeft het met deze mannen ook helemaal niet van Tom te komen natuurlijk.

maklukzat 29 september 2015 om 13:49

Schat Dumoulin toch nog wat hoger in dan Gesink op dit moment. Hopelijk is Barquil alleen kopman voor de PR en kan Dumoulin hier nog een keer flink uitpakken. Dat hij rust nodig heeft is onzin. Eerst nog profiteren van de Vuelta-vorm. Hij komt er net weer een beetje door. In de winter kan hij wel rusten.

vlek 29 september 2015 om 13:53

Van dat in dienst rijden zal dus waarschijnlijk niets komen. Dat het kopmanschap hem zou belasten waag ik te betwijfelen. Ik denk dat deze papieren rolverdeling eerder voor de gemoedsrust van Barguil, dan die van Dumoulin is geschreven.

Jaap Eden 29 september 2015 om 14:14

[email protected] Schipperaar
Poggio en de Mortirolo is wel een leuk idee voor een Milaan-San Remo van 400km. Eerst de klimmers weg laten rijden en dan kijken wie later de sprint in San Remo wint :)

LyndaLid 29 september 2015 om 14:17

Schipperaar, wat loop je jezelf nou weer belachelijk te maken. Als jij wilt stellen dat Dumoulin onze muurspecialist is, kan je mij daar dan gewoon buiten laten?

On: Barguil werd in Quebec recent wel 9e, toch op een parcours dat niet helemaal voor hem is. Kan best een leuke wedstrijd rijden in Lombardije, ik vind alleen dat je niet hoeft te verkondigen dat Dumoulin in dienst zal rijden van.. Hoewel ik dat trouwens wel in de titel zie, maar niet in de tekst.

schipperaar 29 september 2015 om 14:32

Qch linda, het was gewoon een verwijzing naar jouw reactie dat we geen muurspecialist hebben terwijl hij op een muur in spanje iedereen inpakte. 9e plekken zijn uberhaupt leuk voor de statistieken, wordt niemand wijzer van. Barquil is veel te licht voor dit werk vermoed ik tenzij het een najaarswandeling wordt.

LyndaLid 29 september 2015 om 14:35

Ok, dan pas ik mijn vraag aan:

Als je domme verwijzingen maakt naar dingen die niet gezegd zijn, kan je mij daar dan buiten laten?

Het ging over dat het parcours iets voor muurspecialisten zou zijn zondag. Ik zei “sorry, welke muurspecialisten?”, omdat dat nogal niet uit de uitslag blijkt.

Maar waarom leg ik dit nou eigenlijk nog uit, het is toch een hopeloze zaak met jou.

matwiel 29 september 2015 om 14:46

@schipperaar. Ik merk dat ik dankzij dat gelul van je steeds minder fan ben van Dumoulin. Nog even en ik gun hem niks meer.

Romāns Vainšteins 29 september 2015 om 15:33

Dumoulin kan er zelf niks aan doen dat bepaalde personen hem de noodzaak tot anusontbleken ontnemen.

Wiggo_O 29 september 2015 om 16:27

Ze leggen in ieder geval niet te veel druk bij de kopman.. Top 10 naar behoren.. kom op man

Eckhart 29 september 2015 om 16:59

Is maar eerlijk dat giant barguil naar voor schuift zoals afgesproken. Hem nu degraderen zou voor een gedemotiveerde renner zorgen, en dat komt geen elke ploeg ten goede

Coldeportes 29 september 2015 om 17:02

Slim van de ploegleiding: Barguil rustig en Tom die de honneurs wel waarneemt als Warren er toch door blijkt te zakken. Hoewel die niet slecht reed vorig jaar in Lombardije (meen ik mij te herinneren)

Edit: toch niet supersterk
2013: 47e
2014: 36e
Volgens mij zakte hij er toen door op de laatste klim. We gaan het zien.

Romāns Vainšteins 29 september 2015 om 17:22

Ik vind Barguil (nog) geen echte eendaagse renner maar zal met veel nieuwsgierigheid naar hem uitkijken. Hoogtemeters verslinden kan ie natuurlijk prima dus het nieuwe parcours komt zijn type goed uit.

Raafje 29 september 2015 om 17:56

rijden mollema, gesink ook ronde van lombardije?

Perico 29 september 2015 om 19:09

Als ik voor een gegarandeerde top 10 notering zou moeten gaan dan zou ik op dit parcours op Geschke inzetten.

Kelder is de Man 29 september 2015 om 19:11

Misschien wel lekker. Net als op het wk je een beetje verstoppen, af en toe eens een beurtje pakken en mocht Barguil er doorheen zakken, gewoon eroverheen kletsen en gaan voor eigen kans.

ProfrondeZevenbergen 29 september 2015 om 20:23

Leuke kopman met prima knecht. Ik ben benieuwd naar de prestatie van Barguil.

Thijs E 29 september 2015 om 20:44

De kop boven dit bericht wordt niet gestaafd door de rest van de tekst. Waarschijnlijk blijft Dumoulin bij Barguil zolang hij dat nodig acht. En dan gaat hij er vandoor of haakt hij af.

jan jansen 29 september 2015 om 22:36

In het begin van het seizoen wordt er een programma gemaakt. Voor Barguil is deze wedstrijd belangrijk gemaakt. Intussen heeft Dumoulin een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het zou niet terecht zijn voor Barguil om dit te veranderen. Maar een ding is zeker, door wat Dumoulin de afgelopen maanden heeft laten zien gaat hij zeker niet knechten. De titel slaat dus nergens op.

schipperaar 29 september 2015 om 22:57

@jj
Niet mee eens, als Dumoulin in dienst rijdt maken ze samen kans, andersom minder waarschijnlijk. En voor Barquil wordt het tijd voor een goede klassering.
Hopelijk kan ie zich waarmaken en bij Giant blijven

Headlines

Materiaalzone

Populair