Dumoulin put vertrouwen uit optreden in Oman

zondag 21 februari 2016 om 14:51

foto: Muscat Minicipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Tom Dumoulin kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste wedstrijdkilometers. De renner van Giant-Alpecin besloot de Ronde van Oman met een vierde plek in het algemeen klassement. Dat is meer dan hij vooraf verwacht had.


“Dit was een ontzettend goede week”, blikt hij terug Dumoulin op de website van zijn ploeg Giant-Alpecin. “Vooraf was ik niet van plan om voor het algemeen klassement te gaan. Ik wilde alleen kijken waar ik stond. Maar toen de wedstrijd eenmaal begonnen was bleek mijn vorm heel goed, waardoor ik een goed klassement kon rijden”, geeft hij aan.

“Dit resultaat geeft mij veel vertrouwen voor de komende wedstrijden”, aldus Dumoulin. “De ploeg heeft de hele week hard gewerkt, zeker wanneer je bedenkt dat we maar met zes renners aan de start stonden. We kunnen erg tevreden zijn met deze prestatie.”

Dumoulin vervolgt zijn seizoen op 6 maart in Parijs-Nice. Daarna staan Milaan-San Remo en de Ronde van Catalonië op zijn programma.

Dit artikel delen:

2 Reacties

sven241 22 februari 2016 om 00:00

We gaan heel veel plezier aan hem beleven. Aan alles zie je dat dit echt een wereldtopper is. Hij heeft gewoon net iets meer dan Kelderman, Poels, Mollema, Kruijswijk, Gesink.

Bertvd 22 februari 2016 om 12:46

@ sven241: hij is ook zo reteconstant. Bijna saai :)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.