Tom Dumoulin laat ‘moeilijk verteerbare’ appels en melk voortaan staan

woensdag 11 april 2018 om 08:07
Tom Dumoulin laat ‘moeilijk verteerbare’ appels en melk voortaan staan

Tom Dumoulin lijkt de oorzaak te hebben gevonden van zijn darmproblemen, waardoor hij in de koninginnenrit van de Giro d’Italia van de fiets moest – het inmiddels beruchte ‘poepincident’. Vermoedelijk breken voedingsgroepen als fructose en lactose hem op bij hoge inspanningen. Dat meldt de NOS.

“Een aantal voedingsgroepen, zoals fructose en lactose, zijn niet voor elk mens supergoed verteerbaar. De één heeft er wat meer moeite mee dan de ander. Nou, ik waarschijnlijk iets meer”, zegt Dumoulin in een interview in het Sierra Nevada-gebergte in Spanje. Daar bereidt hij zich voor op de Giro, waar hij de titelverdediger is.

Op rustdagen heeft de kopman van Sunweb geen problemen. Op dagen van verhoogde calorieopname moet hij echter opletten. “Als je al aan de limiet zit qua verteren in je darmstelsel en je gooit er net op een verkeerd moment een reepje in zoals in de Giro, dan kan het rechtstreeks worden doorgeleid.”

Beter een kiwi
Daardoor moet hij op die momenten lactose- en fructoseproducten zoveel mogelijk mijden. “In een appel zit bijvoorbeeld heel veel fructose. Dan kan ik beter een kiwi eten. Of bijvoorbeeld melk, daar zit heel veel lactose in. Nou dan kan ik beter lactosevrije melk nemen of helemaal geen melk.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Joop Zoetemelk 12 april 2018 om 10:29

Dat zeg ik al langer, Wielrenners staan in hun kinderschoenen qua geschikte voeding.

Sowieso is een normaal voedingspatroon wat 99% van de bevolking eet niet super geschikt voor wielrenners. (sporters in het algemeen)

Slurpie Blauw 12 april 2018 om 12:20

Gewoon scheepsbeschuit!

Headlines

Materiaalzone

Populair