Dumoulin genomineerd voor Sportman van het Jaar

Dumoulin genomineerd voor Sportman van het Jaar
zondag 3 december 2017 om 19:06

Tom Dumoulin is een van de drie genomineerden voor de titel Sportman van het Jaar 2017. Max Verstappen en Sven Kramer zijn de andere twee genomineerden. Bauke Mollema en Dylan Groenewegen zijn na de shortlist afgevallen, zo meldt de NOS.

Vorige week zondag werd de shortlist met elf namen bekendgemaakt. De vakjury heeft uit deze elf Dumoulin, Verstappen en Kramer gekozen als definitieve kanshebbers op de titel sportman van het jaar.

Anna van der Breggen is één van de drie genomineerden voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Zij zal de strijd aangaan met Marit Bouwmeester en Dafne Schippers. Van de shortlist zijn Annemiek van Vleuten en Chantal Blaak afgevallen.

Ook in de categorie Paralympisch sporter van het Jaar is een wielrenner genomineerd: Jetze Plat. De handbiker veroverde dit jaar maar liefst 4 wereldtitels. Zo won hij in Zuid-Afrika tijdens het WK de tijdrit en de wegwedstrijd, werd hij in Rotterdam wereldkampioen paratriatleet en veroverde hij het wereldkampioenschap Ironman. Tevens won hij het wereldbekerklassement wielrennen op de weg in zijn categorie.

Dit artikel delen:

31 Reacties

marehoek 3 december 2017 om 19:12

Tom is de enige, die voor sportman van het jaar 2017 in aanmerking kan komen.

0
zeurwiggo 3 december 2017 om 19:18

Ik vind het ongelooflijk dat Verstappen genomineerd is. Er stonden meerdere wereldkampioenen in die nominatielijst

0
LyndaLid 3 december 2017 om 19:18
Quote:
Tom is de enige, die voor sportman van het jaar 2017 in aanmerking kan komen.

Las laatst een artikel, waarin stond dat er 3 mensen voor in aanmerking komen.

0
Nul verstand 3 december 2017 om 19:24

Er schijnt ook nog ene Michael van Gerwen te bestaan die de ene naar de andere titel binnen hengelt. Verdient hij het niet om genomineerd te worden of heb ik dan nul verstand?

0
Kelder is de Man 3 december 2017 om 19:31

Nul verstand niet, maar als iemand met een uit de hand gelopen caféhobby sportman van het jaar wordt.. dan heb ik nog liever iemand die in 4 uur een marathon loopt.

0
Wigo 3 december 2017 om 19:35

BELACHELIJK!

Max is goed in zijn sport maar is zelf blijkbaar een van de weinige personen die zijn prestaties naar waarde weet in te schatten.
Hij zegt zelf dat hij alleen sportman van het jaar wil zijn als hij wereldkampioen is. Waarom dan toch nomineren?
Hij komt niet eens opdagen bij het gala.

0
Jack_Ace 3 december 2017 om 19:46

Ik vind dat Van Gerwen veel te weinig respect krijgt. Tuurlijk moet Tom die prijs winnen. Ik heb een uur door de kamer gestuitert van geluk nadat hij de Giro pakte. Dat heb ik niet met darts maar het is echt geen kattenpis wat die man allemaal bij elkaar gooit. Darts is veel meer een mentale sport dan een fysieke maar zelfs dat moet je niet onderschatten. Ik heb toevallig een marathon gelopen in 3:59 en dat kost me minder moeite dan uur na uur in die darts houding staan.

0
Imbatido 3 december 2017 om 19:47

Vorig jaar was één (gelukkige) overwinning voor Verstappen genoeg om Sportman van het Jaar te worden. Bizar natuurlijk, maar het gebeurde. Dan zou het raar zijn als hij met twee overwinningen niet eens genomineerd wordt. Van Gerwen heeft het op het criteria van fysieke sport afgelegd, en terecht. Maar er kan toch niemand om Dumoulin heen dit jaar. En hij is ook de enige van de drie die komt waarschijnlijk.

Wel jammer dat Van Vleuten niet is genomineerd. Die WK tijdrit en Izoard-zege waren denk ik de beste prestaties van het seizoen – misschien vooral omdat ze op TV waren – al doet VDB het met het heuveldrieluik en de Giro ook niet slecht. Dat Lieke Martens is afgevallen vind ik dan wel weer terecht, die was niet bovengemiddeld goed op het EK.

0
Stenalic 3 december 2017 om 20:01

Gaan we weer…

0
Romāns Vainšteins 3 december 2017 om 20:07

Verschrikkelijk dit soort verkiezingen, ik zou er ver van wegblijven als Dumoulin zijnde. Die gast is al veel te veel tijd kwijt aan al die hordes die zijn reet willen likken, zou me niks verbazen als dat op termijn gaat schuren met het sportieve vlak.

0
girardengo 3 december 2017 om 20:15

@RV
Hij gaat er wel goed mee om, door niet overal aan toe te geven. Dacht niet dat hij bijvoorbeeld bij DWDD is geweest, waar hij de verkeerde soort aandacht krijgt m.i. Als hij onder Kramer of Verstappen eindigt kunnen ze de verkiezing overigens wel opheffen.

0
KnightBiker 3 december 2017 om 20:17

+1 @kelder is de man. (Het kost van Gerwen vast een hoop tijd en moeite om goed te zijn, vermoed echter niet dat hij op hoogte stage moet om in vorm te komen… en idd een marathon lopen dwingt meer respect af bij mij.) @RV gelijk idd – een beetje aandacht is wel leuk natuurlijk maar Ik hoop dat de ploeg hem vanaf heden wel weer wat afschermt.

0
Jungle Man 3 december 2017 om 20:36

Dat een stukje folklore als schaatsen , wat zo’n 3 maanden per jaar op tv komt wegens gebrek aan sport nog een sportman van het jaar jan opleveren gaat er bij mij niet in. In het echte buitenland kent niemand die schaatsers.

0
schipperaar 3 december 2017 om 20:43

De pers kan ie missen als een kiespijn, nog een weekkie en het is weer gedaan met de gala’s en studenten zaaltjes met lullige tattoos, back to work Tom.

0
aardappeljager 3 december 2017 om 20:47

Jammer dat Sjinkie er niet bij zit. Enorme prestatie heeft hij neergezet

0
Jungle Man 3 december 2017 om 20:55

Sjinkie niet, kramer wel…???

0
aardappeljager 3 december 2017 om 21:10

Ik snap het ook niet Jungle.
Sjinkie doet het ook nog eens in een sport waarin zijn prestatie uniek is voor een NL

0
Edjahh 3 december 2017 om 21:29

+1 Jack_Ace Belachelijk dat Verstappen bij de laatste 3 zit en een v Gerwen niet. Uiteraard verdient Tom de titel. Maar v Gerwen verdient meer respect voor zijn prestaties!

0
Stenalic 3 december 2017 om 22:42

@KB: Heb je collegetour gezien? Over het verkeerd soort aandacht gesproken…

0
RaketVuist 3 december 2017 om 23:16

Worden jullie nooit eens moe van het steeds weer moeten vormen van een mening?

0
t731 3 december 2017 om 23:34

@RaketVuist, ik raak vermoeider van mensen die zich verbazen over mensen die meningen delen op een discussieforum…

Ik kan me grotendeels wel vinden in deze nominaties. Geen grote onrechtvaardigheden. Ik vraag me wel af of ze de voorwaarde van het mondiale aspect van een sport wel consequent toepassen… Ooit werd Zonderland (rekstok, sport professioneel beoefend door misschien 30 man) beste sporter boven Robben (winnende goal in finale Champions League). Vervolgens kiezen ze vorig jaar wel Verstappen omdat hij in een mondiale sport (die stiekem slechts voor de happy few bereikbaar is) een wedstrijdje won… En dit jaar dus weer. Ook in het fysieke aspect zijn ze inconsequent. Paardrijders die iets winnen krijgen makkelijk een nominatie- terwijl ze Van Gerwen (in het lijstje met Federer en Brady voor beste niet-Britse sporter van het jaar van de BBC) consequent negeren.

0
Frits des Jeux 3 december 2017 om 23:41

Lieke Martens had er bij moeten zitten. Eerste nederlandse wereldvoetbalster vh jaar. Dan verdien je de nominatie.

0
Hoebele 4 december 2017 om 00:22

Zo’n verkiezingen zijn eigenlijk net wielrennen: het is niet altijd de beste die wint.

0
Gelei 4 december 2017 om 07:18

In BE gaat het tussen Greg, De Bruyne en Goffin. Bij de vrouwen wint Thiam uiteraard.

0
ikbenprocycling 4 december 2017 om 10:12

Komen Jansen en Zoetemelk Dumoulin weer vervelen met hun Tourwinsten.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone