Dumoulin blij verrast met rood: “Was al op weg naar de bus”
Foto: Sirotti
woensdag 26 augustus 2015 om 18:55

Dumoulin blij verrast met rood: “Was al op weg naar de bus”

Tom Dumoulin baalde kort na de finish van de vijfde etappe in de Vuelta a España dat hij zijn ploeggenoot John Degenkolb niet aan de zege had kunnen helpen. Die teleurstelling was echter maar van korte duur. Tot zijn eigen verbazing kreeg de renner van Giant-Alpecin te horen dat hij door een breukje in het peloton de rode trui overneemt van Esteban Chaves.

“Ik heb het idee dat de huldiging door mij nogal wat vertraging heeft opgelopen”, lachte de Limburger tijdens het flash-interview op Eurosport. “Want ik was eigenlijk al op weg naar de bus, toen ik plotseling over de radio hoorde dat ik de rode trui mocht ophalen.”

Dumoulin had na afloop geen moment aan het rood gedacht. “Het was echt niet het plan vandaag. De bedoeling was om John aan de zege te helpen in de sprint. Dat lukte niet, dus eerlijk gezegd baalde ik stevig. En nu sta ik hier in de leiderstrui. Daar ben ik heel blij mee, zeker na mijn val in de Tour de France.”

Nu hij het rood eenmaal om de schouders heeft, is hij niet van plan dat tricot zomaar aan de eerste de beste af te geven. “Het is een hele leuke, onverwachte verrassing. Maar natuurlijk ga ik nu de rode trui verdedigen. Ik wil hem zolang mogelijk houden en ga hem niet afgeven zonder ervoor te strijden. Dan zullen we wel zien hoe lang dat lukt.”

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2015 22:11
Misschien is hij nu beter dan der tony, ook op het vlakke. We zullen zien.
Hij heeft dit jaar een flinke stap gezet, alles wat hij nog meer presteerd is mee genomen.
26 augustus 2015 22:30
@ keldermanfan

Ik denk dat Dumoulin liever in Spanje zijn grenzen verkent van zijn huidige kunnen dan dat-ie zilver pakt op het WK.
26 augustus 2015 22:35
Leuke opsteker voor Dumoulin. Ik ben ook wel benieuwd hoe lang hij de trui kan houden.

Lol nikleb
26 augustus 2015 22:35
Als hij maar niet te lang in het rood moet rijden, want dan heeft ie in de derde week niets meer over.
26 augustus 2015 23:09
Hoe langer hij in het rood moet rijden hoe beter, is goed voor zijn ontwikkeling, voor zijn ploeg, voor zijn motivatie, pakken wat je pakken kunt Tom. Andere wedstrijden zijn voor later.
26 augustus 2015 23:25
En volgens xistnc was die aanval van zondag nog verspilde energie.
27 augustus 2015 00:39
@ Mauke
Verspilde energie? Een Judaskus bedoel je.
Het zit die jongen qua carrièreplanning gewoon keer op keer tegen. Nu wordt hij onbedoeld weer met een leiderstrui opgezadeld. Op deze wijze wint hij natuurlijk nooit een tijdrittitel.
Laten we, omwille van welke tijdritwinst ook, hopen dat hij voortaan snel en anoniem in een, om het even welke, bus verzeild raakt en dat we hem nooit meer zo vooraanstaand in beeld zien.
27 augustus 2015 01:34
@rv
Je ben in de war met zwei kleine italiener van Conny Francis, piccolo is klein, poco een beetje.
27 augustus 2015 01:51
@tendam
Natuurlijk maakt ie ook fouten zoals in Lombardije toen ie ff zat te dromen en zn kansen verspeelde, toen ie in Utrecht besloot laat ipv vroeg te starten en in de rit naar Hoei misschien niet oplettend genoeg voorin zat. Een koekebakker zorgde er voor dat ie de rest via de buis mocht volgen. Zolang ie ervan leert kan het alleen maar beter gaan
Voor Martin wordt het alles of niets, staat nu al stijf vd zenuwen.
27 augustus 2015 10:58
Nee Schippie, poco is Spaans, Italianen gebruiken piccolo of pò. Wie weet dat 'poco' erin geslopen is maar dat is net zoals kaaskoppen die ciao tegen elkaar zeggen.
27 augustus 2015 12:10
@Romāns Vainšteins

‘Poco’ is wel degelijk Italiaans, po’ vaak in spreektaal. ‘Piccolo italiano’ betekent een kleine Italiaan, ‘un poco italiano’ betekent een beetje Italiaans.
Dat ‘poco’ ook in het Spaans voorkomt doet daar niets aan af.

@schipperaar

Conny Froboess
27 augustus 2015 12:28
Rennerske;
Heb je misschien last van zwaarmoedigheid?
27 augustus 2015 14:20
edit redactie: geen onzin svp
27 augustus 2015 14:23
edit redactie: geen onzin svp

Reacties zijn gesloten.