Dumoulin baalt: “Het loopt gewoon niet”
Foto: Sirotti
vrijdag 8 juli 2016 om 17:55

Dumoulin baalt: “Het loopt gewoon niet”

Tom Dumoulin was niet tevreden na afloop van de zevende etappe in de Tour de France. “Het loopt gewoon niet”, baalde hij tegenover de NOS. “Ik heb geprobeerd mee te gaan in de ontsnapping, maar dat lukte helaas niet en daarna was ik niet goed meer.”

De renner van Giant-Alpecin kan daarvoor geen duidelijke reden aanwijzen. “Ik ben hard gevallen net voor de Tour, en ook een beetje ziek geweest, maar nu voel ik me gezond en het loopt gewoon niet.” Het ging vandaag vrij hard, maar dat wil Dumoulin niet als excuus gebruiken. “Normaal moet ik véél dichter bij de goede mannen zitten.”

De Nederlander weet nog niet hoe hij weer de oude kan worden. “Als ik dat wist, had ik het wel gedaan. Ik moet nu gewoon even de dagen doorkomen. Ik hoop dat het beter gaat worden en anders rijd ik hier drie weken als een natte krant, nou ja, so be it. Ik kan er nu niks meer aan veranderen. Ik ga gewoon elke dag mijn best doen.”

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2016 18:00
Als ie voor de tijdrit maar wat verbetert
8 juli 2016 18:04
Desnoods afstappen en in de vuelta aantreden na op Rio pieken.
8 juli 2016 18:08
Op deze manier is uitstappen, herstellen en daarna trainen richting Rio misschien een beter idee. Maar goed, over een week kan alles weer anders zijn.
8 juli 2016 18:13
Gewoon doorgaan.
En dan maar weer bijleren, ervaren en investeren om er als een betere renner uit te komen.
8 juli 2016 18:16
Als het zo doorzet gaat hij niet op het podium geraken van de tijdrit. In de Giro last van zitvlak, hier weer niet 100%. Ik weet niet wat wijsheid is maar heeft doorrijden zin met het oog op Rio. Als een natte krant doorrijden is slecht voor je moraal en geklopt worden in de tijdrit niet goed voor je gevoel voor Rio en hij krijgt kritiek over zich heen als hij geen goede tijdrit rijdt. Van dat laatste kan die zeker zijn.
8 juli 2016 18:28
moet verstandige dingen doen en vooral op de dingen richten waar ie goed in is
8 juli 2016 18:30
Hij zal blij zijn dat hij niet bij TLJ rijdt, anders had hij Sooike en de zijnen over zich heen gekregen. Nu niet natuurlijk, want (ja, waarom eigenlijk?)
8 juli 2016 18:31
Barguill ook al niet overtuigend. .. Wordt moeilijke Tour voor Giant.
8 juli 2016 18:33
RIO heeft teveel invloed op zijn rijden.
Ik denk ook dat de hoogte stage te zwaar is geweest, dat is ook te zien bij
Barquil.
En ik vrees dan ook dat morgen en overmorgen Barguil ook door het ijs zal
zakken.
Tevens zoek ik de oorzaak van alle geruchten van renners die spreken met
andere ploegen en waarvan nu enkele zeer gaan vertrekken.
De onrust is groot en nu denk ik dat Tom Dumoulin de druk krijgt om vooral te
presteren.
Ik weet het niet maar volgens mij klopt er iets niet in de ploeg .
De sponsor perikelen zal hierook een bijdrage aan leveren.
Ik heb al een paar maanden geleden hier gezegd, als de Duitse toppers de
ploeg gaan verlaten dan zal Alpecin , bij een andere ploeg zal gaan sponseren.
8 juli 2016 18:33
Na de laatste tijdrit niet meer opstappen en voorbereiden op de OS. En na het WK totaal richten op het rijden van algemeen klassementen. Zijn goede tijdrit zal hij toch wel houden al zal hij er wel iets minder in worden.
8 juli 2016 18:33
Herstellen / beter worden in een ronde komt niet vaak voor. Jammer voor Tom!
8 juli 2016 18:40
Dit wordt niet de ronde van Tom vrees ik. Martin, Cancellara en Kiryienka geven ook een sterkere indruk met oog op de tijdrit.
8 juli 2016 18:42
Giant is bezigmet een rampseizoen. Ongeluk, ziek, naar andere ploeg, weet niet wat daar aan de hand is, maar het loopt voor geen meter. En Tom is steeds ziek en dat bevalt mij, en hemzelf, niet. Teveel druk, teveel focus op Rio, I don't know, en ook Barguil niet super vandaag. Blijf het denken, Tom is vorig jaar te diep gegaan. Hij is geen 3 weken ronderenner, net zomin als Poels dat ooit wordt.
8 juli 2016 18:50
Dumoulin had hier nooit moeten starten. Hij had wat meer rust moeten pakken en een wat kleinere koers mee moeten pikken. Het lijkt of hij oververmoeid is en op deze manier zie ik het somber in voor Rio..
8 juli 2016 18:50
@Wildebert en ondanks dat nog twee ritten in de Giro winnen, paar dagen roze en podium in de Ronde van Zwitserland. Barguil zal gewoon wat last van de omschakeling hebben, want was in Zwitserland heel sterk.

@Roberto oververmoeid waarvan? Van de vele koersdagen dit jaar? Hij moet juist de Tour wel uitrijden om de nodige kilometers op te doen. Hij heeft na de Giro alleen het NK gereden.
8 juli 2016 18:52
Als Tom Dumoulin door welke oorzaak dan ook niet voor de knikkers rijdt en
maar of achterin het peloton vertoeft of afstapt zal hij het zeer moeilijk gaan
krijgen om weer de renner te worden die hij ooit was .
Hij bedoeld het wel goed maar zit wel iedere dag of in de "mongolenwaaier"
of in de ziekenboeg . Niet best allemaal .
8 juli 2016 18:53
Na een week meld meneer opeens dat hij ziek en gevallen is vlak voor de Tour. Met welke reden wacht je met zo iets te melden? Maar wel steeds spelen met de vragen dat hij wel voor geel of een etappe gaat in de eerste week. Beetje onrealistische verwachtingen scheppen rond jezelf.

Overigens. Dumoulin, LTD, Geschke, Barguil allemaal niet in vorm op basis van vandaag (en eerdere resultaten.) Degenkolb heeft nog een goed excuus om met slechte vorm in de Tour te staan maar Giant moet zich toch achter het hoofd gaan krabben over de voorbereiding.
8 juli 2016 19:01
@Frits
Je kunt ook oververmoeid raken door teveel training en blessures. In de Giro is hij al te lang doorgegaan m.i..
8 juli 2016 19:07
@Petoi Zondag was al bekend dat hij ziek was geweest. Heeft Roy Curvers bij de NOS gewoon verteld.

@Roberto oneens. De zaterdag verdedig je je roze trui en hoopt hem tegen beter weten in terug te pakken op zondag. Tijdens de maandag etappe kwam hij er echt achter dat het niet meer wilde. Daarna ook niet meer opgestapt.

Ik word een beetje moe van de ongelooflijke wispelturigheid hier van de plaatsers van reacties. Als hij iedereen in de Wellens rit op een hoop rijdt is het een fenomeen. Een twee maand later kan hij niets meer. Dan roep je hier ook maar wat om te kunnen roepen of je hebt alleen een kortetermijngeheugen. Maar hoe er nu over Dumoulin gepraat wordt gaat gewoon te ver.
8 juli 2016 19:14
@Frits
Wat zeg ik nou verkeerd? Dumoulin is een goede renner, niks mis mee, maar m.i. was rust en een kleinere ronde beter geweest dan jezelf tegen beter weten in uit elkaar trekken in de grootste koers van het jaar. Hij oogt in mijn ogen niet fris..
8 juli 2016 19:14
Jammer. En maar weer eens een bewijs dat een valpartij lang kan doorwerken.
8 juli 2016 19:17
@Roberto dat laatste stuk algemeen bedoeld. Niet voor jou persoonlijk
8 juli 2016 19:39
Zullen de naweeen zijn van de val en ziekte, niet getreurd tenzij ie elke dag boven zijn macht moet gaan, conditie is niet 1,2,3 weg.
8 juli 2016 19:41
Dumoulin lost, om niet in het rood te hoeven gaan. Juist dan kan je herstellen van een dipje.
8 juli 2016 19:45
Het klinkt een beetje als overtrained zijn, maar dat mag niet gebeuren bij zo'n prof ploeg toch?

Reacties zijn gesloten.