Duitsland zonder Kittel en Greipel naar WK

zaterdag 12 augustus 2017 om 12:40
Duitsland zonder Kittel en Greipel naar WK

foto: Marcel Koch

Duitsland heeft een voorselectie bekendgemaakt voor het aankomende wereldkampioenschap. John Degenkolb (Trek-Segafredo) wordt de kopman van de ploeg. De opvallendste afwezigen zijn Marcel Kittel (Quick-Step Floors) en André Greipel (Lotto Soudal). De bondscoach acht het parcours in het Noorse Bergen voor beide sprinters te lastig.

De volledige voorselectie bestaat uit veertien man. Daarvan moeten er vijf afvallen. Naast Degenkolb maken ook Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), Nico Denz (AG2R La Mondiale), Johannes Fröhlinger (Sunweb), Simon Geschke (Sunweb), Nikias Arndt (Sunweb), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Jasha Sütterlin (Movistar), Christian Knees (Sky), Paul Martens (LottoNL-Jumbo), Christoph Pfingsten (Bora-Hansgrohe), Tony Martin (Katusha-Alpecin) en Rick Zabel (Katusha-Alpecin) kans op een plaats in de selectie.

Voor de tijdrit rekent Duitsland op titelverdediger Martin. Arndt, Politt en Sütterlin strijden om de overige twee plaatsen.

Eerder maakte ook Colombia de WK-selectie bekend. De kopmannen zijn daar Nairo Quintana (Movistar), Rigoberto Urán (Cannondale-Drapac) en Fernando Gaviria (Quick-Step Floors). De negenkoppige selectie bevat daarnaast de namen van Carlos Betancur (Movistar), Esteban Chaves (Orica-Scott), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Miguel Ángel López (Astana), Sergio Luis Henao (Sky) en Sebastián Henao (Sky).

Dit artikel delen:

13 Reacties

Covadonga 12 augustus 2017 om 12:48

Opmerkelijke keuze. Het parcours zal toch echt wel zwaar zijn.

Laatste man 12 augustus 2017 om 12:52

Vrij logisch, zeker Kittel. Greipel kan zwaardere parcoursen wel aan. Maar ja, vorig jaar geen duidelijke kopman en onrust.

Colombia sterk team!

Wielrennertje 12 augustus 2017 om 12:53

Colombia stuurt een heel klimmersgilde naar Bergen. Lijkt me toch niet zwaar genoeg voor mannen als Quintana, Chaves en Lopez.

F e r o x 12 augustus 2017 om 12:54

Die Colombiaans selectie …

RRobson 12 augustus 2017 om 13:01

Politt zou ik toch ook meenemen, uitstekende renner om Degenkolb vooraan te houden op de belangrijke momenten. Die tijdrit zal hij niet winnen…

ONCE 12 augustus 2017 om 13:03

Wat moet Colombia anders afzenden dan? Zoveel andere smaken hebben ze niet. Al had ik Nairo bijvoorbeeld wel de moeite bespaard. Enige wat die bondscoach moet zien te bewerkstelligen is dat ze allemaal voor Gaviria willen werken

KnightBiker 12 augustus 2017 om 13:10

Ik zou Greipel zeker meenemen, mits hij wil knechten. Reed gister toch ook erg goed en in deels in dienst. (dat gaat natuurlijk alleen als er geen persoonlijk kwaad bloed zit tussen Greipel en Degenkolb…)

thorsen 12 augustus 2017 om 13:25

Dat Kittel er niet bij is vind ik niet heel verassend aangezien elke heuvel zijn kansen verminderd, en ik me afvraag of hij zich nog kan motiveren om het niveau van de Tour te halen.

Greipel vind ik wel verassend aangezien hij vaak niet te beroerd is om ook te knechten, maar de Greipel van dit jaar is niet wat hij ooit geweest is

Verweggistan 12 augustus 2017 om 13:34

Vorig jaar had Duitsland 3 kopmannen, ging ook niet helemaal goed.
Politt, Sutterlin, Martin en Arndt kunnen kunnen toch ook best in de wegrit starten, vooral als 2/4 afvallen? Beter dan Denz, Zabel en Pfingsten lijkt mij.

Edit redactie: het artikel is aangepast, die drie zitten ook in de voorselectie voor de wegrit.

Frits des Jeux 12 augustus 2017 om 13:36

Conditioneel lijkt Greipel wel in orde te zijn, alleen hij geeft zelf ook aan net de gaatjes niet in te durven enz. Als je toch ziet dat Greipel gisteren in de kopgroep zit in de Limburg rit dan moet je in orde zijn en zeker als knecht een rol van betekenis kunnen spelen.

nederbelg 12 augustus 2017 om 15:13

Degenkolb krijgt echte plakbidons mee, die aan zijn handpalm blijven hangen als hij ze tracht weg te slingeren.
Hoe dan ook zie ik hem in Bergen te kort schieten…

Viktrodriguez 12 augustus 2017 om 17:35

Met het heuvelachtige parcours natuurlijk totaal niet opvallend van Marcel Kittel. Die moet een vlakke wedstrijden hebben zoals in Qatar, maar dan nog het liefst een kilometer of 50 korter, zonder kans op waaiers en zonder kans op extreem weer. Oftewel, voor bijna elk WK is Kittel ongeschikt.

Van André Greipel daarentegen wel jammer. Hij is altijd sterk in het klassieke werk in het Vlaamse voorjaar, zeker als knecht. Ook wel aardig in orde getuige de rit gisteren. Die had zeker nog wel van waarde kunnen zijn.

SCIC 13 augustus 2017 om 07:18

Gaviria moet hopen dat Argentinie Richeze afvaardigt ………..

Headlines

Materiaalzone

Populair