Duitser Bill Huck nieuwe bondscoach baanwielrenners
foto: KNWU
Nick Doup dinsdag 15 augustus 2017 om 14:33

Duitser Bill Huck nieuwe bondscoach baanwielrenners

De KNWU heeft Bill Huck aangesteld als bondscoach van de baanwielrenners. De Duitser komt over van de Amerikaanse wielerbond, waar hij de leiding had over de sprintploeg. Hij vult het gat op van zijn landgenoot René Wolff, die in maart bekendmaakte te stoppen als baanbondscoach.

Huck was zelf succesvol baanwielrenner. In 1989 en 1990 werd hij wereldkampioen sprint op de piste. “Ik krijg de kans om in Nederland met een sterk elite-team te werken”, zegt de Duitser op de website van de KNWU. “Volgend jaar is het WK baanwielrennen in Nederland. Daar kunnen we laten zien hoe sterk de huidige selectie is. Natuurlijk werken we ook al toe naar de Olympische Spelen van Tokio.”

De Nederlandse wielerunie spreekt van een ‘uitgebreide selectieprocedure waar de renners zelf intensief bij betrokken zijn geweest’. Sprinter Hugo Haak: “Bill is een coach met veel ervaring. Het baanprogramma heeft de afgelopen jaren al een enorme sprong gemaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat Bill de juiste kandidaat is om ons de komende jaren te begeleiden naar een nog hoger niveau.”

Huck ging na zijn actieve carrière aan de slag als coach. Hij begeleidde vanaf 1998 onder meer de baanrenners Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Barbados en Spanje. Vanaf 2015 was hij coach van de Amerikaanse sprinters.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
15 augustus 2017 14:37
Een Duister die Bill Huck heet ?
15 augustus 2017 17:35
Toch wel typisch voor een Oost-Duitser: wat dacht je van Dan Ratke of Danilo Hondo? Allemaal zo uit een western gestapt!

Reacties zijn gesloten.