Dubbelslag voor Ryan Cavanagh in de Tour de Taiwan

maandag 2 maart 2020 om 09:12
Dubbelslag voor Ryan Cavanagh in de Tour de Taiwan

foto: Cor Vos (archief)

In de Ronde van Taiwan heeft Ryan Cavanagh de macht gegrepen. De Aussie van St. George won in de 2.1-ronde de heuveletappe naar Jiaobanshan Park. Hij kwam zeven seconden eerder over de streep dan Chun Kai Feng (Taiwanese selectie) en Hideto Nakane (Nippo-Delko One Provence) en dat was voldoende om de leiderstrui over te kunnen nemen van Eric Young, die de openingsetappe had gewonnen.

In het huidige klassement heeft Cavanagh elf tellen voorsprong op de nummer twee, die zijn koersen normaliter rijdt in het shirt van Bahrain McLaren. De Ronde van Taiwan duurt in totaal vijf dagen. De laatste twee etappes lijken geknipt voor de sprinters, maar in de derde etappe kan er nog wat gebeuren. Halverwege de 155 kilometer lange derde rit staat namelijk een klim van eerste categorie op het programma.

Het thuispubliek zal in ieder geval hopen dat Chun Kai Feng in de resterende etappes nog elf seconden kan goedmaken. Dat zal niet meevallen, want Cavanagh weet in de Asia Tour wel wat etappekoersen winnen is. Vorig jaar won hij de Tour of Quanzhou Bay en de  Princess Maha Chakri Sirindhorn’s Cup.

Meijers valt uit
Vanuit Nederlands oogpunt is het in de Ronde van Taiwan uitkijken naar de prestaties van Jeroen Meijers en André Looij, die beiden uitkomen voor SSOIS Miogee. Meijers haalde de finish niet, terwijl André Looij zich tevreden moest stellen met plaats 72 in de daguitslag. WielerFlits sprak eerder nog uitgebreid met de twee renners over hun Aziatische belevenissen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 2 maart 2020 om 09:19

Feng rijdt haast vaker in het shirt van Taiwan dan van Bahrain.

0
Thoin 2 maart 2020 om 11:57

Was vorig jaar toch ook een heel issue met Polychronis Tzorzakis van Tarteletto.
Tarteletto moest loon betalen, maar hij reed altijd in het shirt van Griekenland.
Nu zal Bahrain dat niet zo heel erg vinden (geld genoeg) en wie weet is dit voor hen goed zodat hij wel een ‘mooi’ programma kan rijden.
Anders moest hij misschien alle Vlaamse koersen rijden en opgeven na een uur.

0
Verweggistan 2 maart 2020 om 12:27

Ik denk ook dat dit voor Feng beter is en er ook rekening mee gehouden wordt door de ploeg. Ik reageerde vooral op het stukje ‘normaal gesproken in het shirt van Bahrain’ in de tekst.

0
Dolfy 2 maart 2020 om 15:48

Als je naar vorig jaar kijk zie je dat hij het middendeel van het seizoen toch gewoon voor de ploeg uitkomt, alleen in het begin en op het einde van het seizoen rijdt voornamelijk voor de nationale selectie. Lijkt mij eerder dat hij door de ploeg meer strategisch wordt ingezet en ze hem niet meteen over klink jagen.

0
Verweggistan 2 maart 2020 om 20:08

16 uitgereden koersdagen voor Taiwan en 17 uitgereden koersdagen voor Bahrain. En Feng is 31, die mag je toch best wel belasten met een koersdag of 50 voor Bahrain en dan wat deelnames voor het nationale team erbij.

0
Dolfy 3 maart 2020 om 11:42

Je hoeft niet jong te zijn om over de klink te jagen eigenlijk. Ik denk dat ze goed weten wat ze aan hem hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone