Dubbelslag Tim Wellens in Wallonië

zondag 29 juli 2018 om 16:48
Dubbelslag Tim Wellens in Wallonië

Tim Wellens heeft de tweede rit in de Tour de Wallonie op zijn naam geschreven. De renner van Lotto Soudal kwam na een rit van 167,2 kilometer tussen Villers-La-Ville en Namen als eerste over de finish. In een sprint van een kopgroep bleef hij Pieter Serry (Quick-Step Floors) en Quentin Pacher (Vital Concept) voor.

De renners kregen in Wallonië op de tweede dag een rit met acht beklimmingen voorgeschoteld. Dat weerhield twee renners er niet van om al vroeg in de aanval te gaan. De Deen Kasper Asgreen (Quick-Step Floors) en de Belg Nicolas Cleppe (Telenet Fidea Lions) kregen een vrijgeleide van het peloton en reden samen een maximale voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar.

Met nog 44 kilometer te gaan voegde Lachlan Morton (Dimension Data) zich bij de koplopers. De drie zouden het echter niet tot het einde volhouden en werden op 21 kilometer van het einde ingelopen.

Tijdens de beklimming van de La Tienne aux Pierres ontstond er een nieuwe kopgroep, met onder meer Fabio Aru. Remi Cavagna nam aan de voet van de Citadel van Namen het initiatief en even later was het Aru die met nog vier kilometer te gaan vandoor ging ten aanval trok.

Nog voor de top kwamen de renners van de kopgroep weer bij elkaar. In de strijd om de dagzege was het Wellens die als eerste de finish passeerde. Hij neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van de Fransman Romain Cardis, die de openingsrit won.

Dit artikel delen:

5 Reacties

xistnc 29 juli 2018 om 17:14

Is het zulk slecht weer daar?

CeRo 29 juli 2018 om 17:33

Sterke finale ook van Gebreigzabhier, benieuwd waar hij gebleven is in de sprint.
Edit: gevallen in de laatste km tijdens de sprint voor de overwinning…

Fast Freddy 29 juli 2018 om 17:41

@xistnc
Lol

LutsenkoFan 29 juli 2018 om 17:47

Als het slecht weer was dan was het een solo geweest van een aantal minuten.

Hollow Knight 29 juli 2018 om 18:07

Wel leuk dat Aru het hier ook echt probeert ipv. gewoon mee te rijden. Hopelijk kan hij een sterke Vuelta rijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair