Dubbelslag Marianne Vos in eerste etappe BeNe Ladies Tour

Dubbelslag Marianne Vos in eerste etappe BeNe Ladies Tour

foto: Martin Paldan | GripGrab

vrijdag 20 juli 2018 om 18:06

Marianne Vos heeft de eerste etappe van de BeNe Ladies Tour gewonnen. De Europees kampioene van WaowDeals was de snelste renster van een kopgroep van drie. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) en Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana) werden tweede en derde in het Belgische Merelbeke.

Bujak was solo in de aanval met een minuut voorsprong op het peloton. Op het lokale circuit rond Merelbeke gingen vervolgens Vos en Kopecky in de aanval na een tussensprint. De Nederlands-Belgische tandem wist vervolgens het gat te dichten met de Sloveense koploper. Het peloton wist vervolgens het verschil van twintig seconden niet te dichten, waarna Vos de ritzege kon pakken vanuit de vlucht.

Vos is door haar overwinning en de onderweg gesprokkelde bonusseconden de nieuwe leidster in het algemeen klassement. Gisteren werd de Brabantse kopvrouw van WaowDeals tweede in de proloog achter Katie Archibald.

Dit artikel delen:

4 Reacties

rahimns 20 juli 2018 om 19:03

De vos is los…. blij voor haar dat ze weer wint, eerste een mooie overwinning in de Giro en nu ook weer vandaag. Ze is het zeker nog niet verleerd.

simonvanderzee 20 juli 2018 om 20:19

Well done, Marianne

xistnc 20 juli 2018 om 20:25

Is ‘vervolgens’ echt zo’n mooi woord?

Sephiroth 21 juli 2018 om 08:02

wow zat net ff te kijken, dat is overwinning nr #150 voor haar.

Fijn dat ze iig weer kan winnen.

Headlines

Materiaalzone