Dubbelslag Damien Howson op slotdag Czech Tour

zondag 9 augustus 2020 om 15:10
Dubbelslag Damien Howson op slotdag Czech Tour

Damien Howson - foto: Cor Vos (archief)

Damien Howson heeft op de slotdag van de Czech Tour de macht gegrepen. De 27-jarige Australiër won de 179,2 kilometer lange slotrit naar Šternberk en nam daarmee de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Kaden Groves.

Het was geen makkelijk toetje wat de organisatie de renners voorschotelde voor de slotrit. Op het menu stond een heuvelrit met vijf bergjes, waarvan drie met een top van hoger dan duizend meter. Deze stonden weliswaar in het midden van de rit geprogrammeerd, want de finale was minder glooiend van aard.

In de eerste helft van de wedstrijd was het behoorlijk onstuimig qua demarrages. Verschillende groepjes probeerden weg te komen, maar telkens kwam er vanuit het peloton een tegenreactie.

Op ruim zeventig kilometer van het einde wist een drietal een serieus gat te slaan op de grote groep. De samenwerking tussen Jimmy Janssens (Alpecin-Fenix), Felix Gall (Team Sunweb) en Riccardo Zoidl (Felbermayr-Simplon Wels) was zelfs zo goed dat Janssens en Gall besloten de benen stil te houden toen Zoidl van fiets moest wisselen.

De koplopers wisten nog net met voorsprong aan de lokale omlopen te beginnen. Nadat ze waren bijgehaald waren het met name Team Sunweb en Mitchelton-Scott die het koersverloop kleurden.

Het slopende parcours had ook invloed op de groepssamenstelling. Het leidende peloton bestond slechts uit een dertigtal tellen. In slot van de rit was het Howson die over de snelste benen beschikte. Pascal Eenkhoorn was op de vierde plaats de beste renner van Jumbo-Visma, Fabio Van Den Bossche (Sport Vlaanderen-Baloise) eindigde op de tiende plek als beste Belg in de rituitslag.

Sjoerd Bax knokte zich knap in de top-10. De renner van Metec-TKH eindigde in Tsjechië als achtste in de slotrit.

Dit artikel delen:

2 Reacties

user24111 9 augustus 2020 om 16:56

En Sjoerd Bax 8e als CT rennertje mag ook wel vermeld worden

0
Bassie55k 9 augustus 2020 om 17:00

Mee eens, nette uitslag van Sjoerd

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone