Dubbelslag Adam Yates in Turkije na secondenspel

vrijdag 2 mei 2014 om 15:01

Adam Yates heeft de zesde etappe in de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De renner van Orica-GreenEDGE viel op een kleine twee kilometer van de meet aan en werd niet meer teruggepakt. In de achtergrond deed Rein Taaramäe er alles aan om de achterstand te beperken, maar de Est kwam één seconde te laat binnen om zijn leiderstrui te behouden. Yates neemt de leiding over.


Wesley Kreder in kopgroep
In tegenstelling tot de vorige etappes duurde het vandaag even voordat een kopgroep een vrijgeleide kreeg. Uiteindelijk slaagden vijf renners erin om weg te rijden. Daarbij zat één Nederlander: Wesley Kreder. De coureur van Wanty Groupe Gobert kleurde samen met André Greipel (Lotto-Belisol), Javier Aramendia (Caja Rural), Adrian Kurek (CCC Polsat) en Matthias Krizek (Cannonale) de etappe. Het vijftal kreeg een maximale voorsprong van ruim zes minuten. Met nog dertig kilometer te gaan werd de groep gegrepen. Een groot peloton reed vervolgens naar de voet van de lastige slotklim.

Aanval Yates
Het peloton werd op deze berg snel uitgedund. Op drie kilometer van de streep opende Adam Hansen (Lotto-Belisol) de aanval, maar hij werd meteen teruggegrepen. Daarna probeerde Valerio Conti (Lampre-Merida) weg te rijden, maar ook hij raakte niet weg. Op twee kilometer van de streep probeerde Conti het opnieuw. Deze keer kreeg hij meer ruimte. De Italiaan werd echter snel bijgehaald door Adam Yates, die een vanuit het flink uitgedunde peloton een aanval plaatste. De nummer twee van het klassement sloeg direct een groot gat. Leider Rein Taaramäe kon niet mee.

Secondenspel
Er ontstond vervolgens een spannend secondenspel tussen Taaramäe en Yates. De Est had voorafgaand aan de etappe zes seconden voorsprong op de renner van Orica-GreenEDGE. Hij deed er alles aan om het gat zo klein mogelijk te houden, maar slaagde er niet in. De 21-jarige Yates reed steeds verder weg en had op de aankomstlijn zeven seconden voorsprong op zijn grootste concurrent. Dit betekent dat de Brit nu in het klassement één luttele seconde voorsprong heeft op Taaramäe, die de etappe als vierde eindigde. Davide Formolo in Davide Rebelin passeerden hem nog in de laatste meters.

Turkije podium yates

Presidential Cycling Tour of Turkey (2.HC)
Uitslag etappe 6: Bodrum – Selcuk (182 km)

1. flag-gb Adam Yates (Orica-GreenEDGE) in 4u11m46s
2. flag-it Davide Formolo (Cannondale) op 2s
3. flag-it Davide Rebellin (CCC Polsat) in z.t.
4. flag-ee Rein Taaramäe (Cofidis) op 7s
5. flag-hr Kristijan Durasek (Lampre-Merida) in z.t.
6. flag-es Juan Jose Cobo (Torku Şekerspor) in z.t.
7. flag-fr Romain Hardy (Cofidis) in z.t.
8. flag-es Luis Leon Sanchez (Caja Rural) op 15s
9. flag-au Adam Hansen (Lotto-Belisol) op 17s
10. flag-es Javier Mejias Leal (Novo Nordisk) op 26s
Volledige daguitslag

Klassement na etappe 6
1. flag-gb Adam Yates (Orica-GreenEDGE) in 24u46m57s
2. flag-ee Rein Taaramäe (Cofidis) op 1s
3. flag-fr Romain Hardy (Cofidis) op 39s
4. flag-it Davide Formolo (Cannondale) op 40s
5. flag-it Davide Rebellin (CCC Polsat) op 44s
6. flag-es Juan Jose Cobo (Torku Sekerspor) op 45s
7. flag-hr Kristijan Durasek (Lampre-Merida) in z.t.
8. flag-es Luis Leon Sanchez (Caja Rural) op 47s
9. flag-au Adam Hansen (Lotto-Belisol) op 54s
10. flag-it Enrico Barbin (Bardiani-CSF) op 1m04s
Volledig klassement

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.