Duarte de snelste in Coppa Sabatini

Door
donderdag 4 oktober 2012 om 15:56
Duarte

foto: Sirotti

Fabio Duarte (Colombia Coldeportes) heeft de Coppa Sabatini gewonnen. In een open koers aan de westkust van Italië ontstond op 20 kilometer van de meet een kopgroep van zes mannen. Sinkewitz, Failli, Duarte, Visconti, Rubiano en Rabottini sloegen de handen ineen, waarna Duarte de snelste bleek.

De startlijst van de Italiaanse 1.1 koers was op z’n zachtst gezegd tegenvallend te noemen bij absentie van de eigen machtsblokken Liquigas en Lampre. Dit kwam het koersverloop daarentegen wel ten goede want er werd vanuit het vertrek veelvuldig aangevallen. Onder meer Nordhaug (SKY) en Sella (Androni-Giocattoli) waren al vroeg in de frontlinie te vinden. Nadat Rubiano, die al was vertegenwoordigd in de vroege vlucht, op 25 km van de streep demarreerde ontstond er een groep van zes man.

Tezamen hielden zij knap stand al werd het in de slotfase billenknijpen voor het zestal toen de achtervolgers nog akelig dicht kwamen. Uiteindelijk was het Duarte die het haalde en, na de proloogzege in de Ronde van Colombia, zijn tweede seizoenszege boekte.

Coppa Sabatini 2012 (1.1)
1. Fabio Duarte (Colombia/Colombia-Coldeportes)
2. Miguel Angel Rubiano (Colombia/Androni-Giacottoli) allen z.t.
3. Matteo Rabottini (Italië/Farnese Vini)
4. Giovanni Visconti (Italië/Movistar)
5. Francesco Failli (Italië/Farnese Vini)
6. Patrick Sinkewitz (Duitsland/Meridiana Kamen)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone