Druk programma voor Björn Leukemans

woensdag 21 maart 2012 om 06:31

foto: Sirotti

Björn Leukemans wacht de komende weken een druk programma. De 34-jarige renner van Vacansoleil-DCM wil de komende weken presteren in de klassiekers. Na een wisselvallig voorseizoen voelt hij zich klaar om in april mooie resultaten neer te zetten.

Vandaag staat hij aan de start van Dwars door Vlaanderen. “Ik voel me goed op dit moment en weet dat de vorm in orde is,” geeft Leukemans aan op de site van zijn ploeg. “Vanaf Dwars door Vlaanderen wil ik dit ook bevestigen en als ik daar al een uitslag kan rijden zal ik dat niet nalaten.”

In principe rijdt hij daarna grotendeels hetzelfde programma als in 2011. Vrijdag volgt de E3 Prijs, waarna hij start in de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs, Parijs-Roubaix, de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

De Belgische wegkapitein ziet zijn ploeg elk jaar sterker worden in de breedte. “Ik verwacht een ploeg die aan elkaar gaat hangen en die sterk gaat presteren voor elkaar. Mannen als Ligthart, Lindeman en Boeckmans zijn nog jong maar verstaan hun toebedeelde rol uitstekend dat hebben we dit voorjaar al kunnen zien.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair