Dries Devenyns tekent bij Etixx-Quick-Step

Dries Devenyns tekent bij Etixx-Quick-Step

foto: Sirotti

maandag 8 augustus 2016 om 19:37

Dries Devenyns heeft een contract getekend bij Etixx-Quick-Step. De Belgische coureur komt over van IAM Cycling, dat na dit seizoen ophoudt te bestaan. Devenyns reed eerder al van 2009 tot en met 2013 bij de ploeg van Patrick Lefevere.

“Ik ben blij om terug te komen bij het team dat ik heel goed ken en waar ik veel bewondering voor heb”, zegt Devenyns in het persbericht. “Ik kan niet wachten om het nieuwe tenue aan te trekken om te laten zien hoe toegewijd ik ben. Eerst wil ik nog goed rijden in mijn laatste koersen van 2016. Ik heb twee jaar voor IAM Cycling gereden en wil iedereen bedanken voor de hulp. Nu is het moment daar om thuis te komen.”

‘We weten wat Dries kan’
“De laatste jaren heeft Dries andere wegen gekozen in zijn carrière, maar we hebben contact gehouden”, vertelt Lefevere. “Hij wilde zijn eigen weg bewandelen, maar het wederzijdse respect was er altijd. Dat zie je vandaag ook, want we halen hem terug. We weten wat hij kan doen en wat hij toevoegt aan onze selectie. Hij heeft dat de laatste maanden laten zien en zal een belangrijke renner zijn waar we op kunnen vertrouwen volgend seizoen.”

Dit jaar wist Devenyns al de eindklassementen in de Baloise Belgium Tour en de Tour de Wallonie op zijn naam te schrijven. Voor zijn tweejarige periode bij IAM Cycling reed hij nog één seizoen voor Giant-Shimano.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Arema Pro Cycling Team 8 augustus 2016 om 19:37

Nuttige kracht.

Moosje07 8 augustus 2016 om 19:43

Zonde om zo’n man in de etixx trein te zetten, wordt dan pas 4e in de pickorde ofzo. Had hem liever in een vrije rol bij een kleinere ploeg gezien.

Maar!, wel een belg bij etixx

RRobson 8 augustus 2016 om 19:52

Vanuit het standpunt van Lefevre is dit wel een heel logische transfer. Oerdegelijke renner met veel ervaring, lijkt me de ideale wegkapitein. Dat misten ze wel dit voorjaar, waarin ze steeds achter de feiten aanholden. Hoewel Vandenbergh een grotere motor heeft en sneller over de kasseien rijdt, past Devenyns beter in de ploeg denk ik.

TeamNL 8 augustus 2016 om 20:32

Renner nummer 22 voor EQS volgend seizoen. Nog 5 plekjes over. En dan hebben Bouet, de la Cruz, Maes, T. Martin, Meersman, Serry, Trentin, van Keirsbulck, Velits en Wisniowski nog niet bijgetekend en/of volgens PCS nog nergens anders getekend.

Als ze Gilbert halen gaat er nog een plek af. Daar komen wel wat renners vrij.

F e r o x 8 augustus 2016 om 20:33

Denk dat Devenyns deze keer wel zijn kans zal krijgen. Rijdt bijzonder goed de laatste tijd (vroeger ook al, maar toen werkten de resultaten niet mee).

josi 8 augustus 2016 om 20:57

@TeamNL, Wisniowski zou naar Sky gaan, volgens mij.

Chaba 8 augustus 2016 om 21:00

@teamnl
Meersman en van Keirsbulck worden niet verlengd dus die kan je afstrepen. Kan me niet voorstellen dat ze Trentin laten gaan.
Devenyns vind ik wel een goede aankoop. Altijd op de afspraak met een goed niveau.

woutie 8 augustus 2016 om 21:32

Bouet gaat naar Fortuneo, De La Cruz heeft verlengd, Maes gaat naar Lotto Soudal, T. Martin verlaat Etixx waarschijnlijk ook, Meersman ook naar Fortuneo, Serry verlengd, Trentin waarschijnlijk ook, Van Keirsbulck zie ik naar Wanty gaan, Velits zal er wel mee stoppen en Wisniowski gaat naar Sky

Quintenri 8 augustus 2016 om 21:32

@ Teamnl en Chaba

Nikolas Maes gaat blijkbaar naar Lotto Soudal. Nog eentje die je kan afstrepen dus :)

edit: nuja, woutie was me voor ;)

Brecht 8 augustus 2016 om 21:55

Serry heeft ook bijgetekend, stond vorige week op de website van de ploeg

Brecht 8 augustus 2016 om 21:56

uiteraard willen ze Trentin wel houden, maar als hij ergens anders een meerjarig contract kan krijgen, wordt het moeilijk om hem te houden

TeamNL 8 augustus 2016 om 23:02

Gilbert, de la Cruz en Serry er nog bij als het goed is. Dan nog slechts twee plekken over.

Ze zouden gek zijn als ze Trentin laten gaan. Al weet je het nooit wat Trentin doet met die nieuwe teams. Zou een mooie aankoop zijn voor team Bahrein.

Turtlehead 8 augustus 2016 om 23:10

@TeamNL: kun je een aardig Tourploegje mee maken;)

aeroventiel 8 augustus 2016 om 23:35

Een renner die op elk terrein goed uit de voeten kan en voor elk team een toegevoegde waarde is. Zou in de grote koersen moeten knechten maar in de kleinere koersen vrije rol krijgen.

Dayer Quintana 9 augustus 2016 om 00:09

Prima renner, hopelijk kan hij in de Belgische rondes en kleinere koersen een vrije rol behouden/ zijn zin doen.

Titaantje 9 augustus 2016 om 10:21

Goede aankoop. Erg ondergewaarde renner. Zonder blessures mag je hem noteren voor top 10 ronde van vlaanderen en top 20 AGR. Eerlijk is eerlijk, ik hoopte dat hij naar lotto jumbo zou komen.

AndyFränkRadioshack 9 augustus 2016 om 11:43

Gemiste kans van Cannondale-Drapac om een (meester)knecht te halen voor Sep, er waren rumoeren dat ze al in gesprek waren namelijk.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone