Driedaagse Brugge-De Panne vier keer door De Moeren: “Gevecht tegen de wind”

donderdag 19 december 2019 om 12:06
Driedaagse Brugge-De Panne vier keer door De Moeren: “Gevecht tegen de wind”

foto: Cor Vos (archief)

De Driedaagse Brugge-De Panne gooit het parcours voor volgend jaar volledig om. De eendagskoers voor mannen verdubbelt het aantal passages door De Moeren, waar de wind vrij spel heeft, van twee naar vier. Daarnaast wordt de heuvelzone geschrapt.

“Het inlassen van extra doortochten langs De Moeren moet voor nog meer spektakel en spankracht zorgen”, vertelt organisator Johan Van Hecke aan Sporza. “De Driedaagse Brugge-De Panne zal een gevecht worden tegen de wind. En dat zal daags nadien ook het geval zijn voor de vrouwen, die twee passages voorgeschoteld krijgen door De Moeren.”

De enige heuvels die in het parcours zaten, zijn weggehaald. “Geen Monteberg, Kemmelberg en Rodeberg meer. We opteren voor een volledig vlak parcours”, aldus de organisatie.

Groenewegen
De Driedaagse Brugge-De Panne is sinds 2018 geen meerdaagse meer, maar een eendagskoers. Sindsdien is de winst twee keer gegaan naar een sprinter, eerst Elia Viviani en dit jaar Dylan Groenewegen. Voor volgend jaar staat de West-Vlaamse wedstrijd op het programma voor 25 maart 2020. De vrouwenkoers is op 26 maart.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 19 december 2019 om 12:11

Dat gaat de koers erg veel mooier maken, Paolini-shizzle

Wel de naam aanpassen naar ‘naar de moeren – classic’ oid.

0
Leukefans 19 december 2019 om 12:16

Nog een koers die er alles wil aan doen om een massaspurt te vermijden. Ik vind het toch een trieste tendens.

0
Brabander 19 december 2019 om 13:07

Nou ja. Ze halen wel ‘alle’ heuvels eruit

0
Massimo Bataille 19 december 2019 om 15:52

Gohja, ze halen net de heuvels eruit.
Wind kan je nooit voorspellen en als het effectief op waaiers wordt getrokken, moet je als sprinter mee zijn. De sterke sprinters wat voordeel geven mag gerust voor mij.

0
Viktrodriguez 19 december 2019 om 16:33

Massaspurts voorkomen is juist een uitstekende tendens. Een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van een normale massasprint haalt alle spanning weg uit het koersverloop. Niets zo saai als een vlakke niet-waaierrit in een etappekoers of eendagswedstrijd.

0
Romāns Vainšteins 19 december 2019 om 16:57

Het is juist een prima tendens die spurters dwingt zich te specialiseren op de koersen waar ze met de besten kunnen aankomen. Voor simpel massaspurten heb je de stadskoersen dan nog.

0
Samlambeej 19 december 2019 om 13:33

Prima. Deze koers trekt vooral sprinters aan. Heuvels deruit en spanning derin met hopelijk een winderige voorjaarsdag aan de Vlaamse kust. Groenewegen zijn ploeg decimeren en je hebt een gerede kans.

0
koos1 19 december 2019 om 15:58

Is te hopen op een flinke wind en waaiers, anders word het toch weer gewoon een massasprint.

0
Sunrider 20 december 2019 om 05:42

Dat kan de eerste 2 passages de kat uit de boom kijken worden. Er zijn ook geen Kasseistroken neem ik aan. Het wordt een snelle koers dat staat vast.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone