Drie dagen na olympische titel start Annemiek van Vleuten in Clásica San Sebastián

woensdag 28 juli 2021 om 17:26
Drie dagen na olympische titel start Annemiek van Vleuten in Clásica San Sebastián

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten veroverde vandaag nog goud op de tijdrit tijdens de Olympische Spelen van Tokio, maar over drie dagen voegt zij zich alweer bij haar ploeg Movistar voor de volgende koers. De Nederlandse verschijnt namelijk aan de start van de Clásica San Sebastián.

Van Vleuten heeft een paar veelbewogen dagen achter de rug. Zondag dacht ze even dat ze de beste was in de olympische wegkoers, maar dat was buiten Anna Kiesenhofer gerekend en won ze zilver. Drie dagen later kwam het goud er alsnog in de tijdrit, waar ze Marlen Reusser en Anna van der Breggen voorbleef. Inmiddels heeft ze alweer haar volgende doel op het oog, de Clásica San Sebastián van zaterdag.

Voor de Nederlandse wordt het haar tweede deelname aan de Baskische wedstrijd. Bij de eerste editie van de vrouwenwedstrijd, in 2019, was ze zestiende. Vorig jaar ging de koers door corona niet door. “Ik zat al een tijdje met de Clásica San Sebastián in mijn hoofd, maar ik wilde wachten tot vandaag om te beslissen. Het is een van de mooiste koersen. Ik weet niet hoe ik de jetlag ga verteren, maar ik wil van deze koers genieten.”

De vrouweneditie van de Clásica San Sebastián gaat over 139,8 kilometer. Onderweg staan vier gecategoriseerde beklimmingen ingetekend, naast enkele niet-geclassificeerde hellingen. Naast Van Vleuten staan namens Movistar ook Alicia González, Lourdes Oyarbide, zesde in 2019, Gloria Rodríguez, Sheyla Gutiérrez, Jelena Erić en Sara Martín aan het vertrek. Lucy Kennedy won de eerste uitgave.

Dit artikel delen:

9 Reacties

D.Koch 28 juli 2021 om 17:37

En weer door!

koos1 28 juli 2021 om 17:38

Logisch dat ze daar start. Movistar zal in een koers in eigenland de kopvrouw graag zien rijden. Als ze geen last heeft van een jet-lag zie ik haar de koers nog winnen ook met de topvorm die ze nu heeft.

Kei 28 juli 2021 om 17:56

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

Verweggistan 28 juli 2021 om 17:59

Met Lourdes aan je zijde moet dat wel goedkomen.

Pietspeed 28 juli 2021 om 18:07

Gewoon 'verslaafd' aan de kick van fysieke topprestaties. Een 'normale' topsporter neemt toch even gas terug en geniet van die 2 plakken!

Groetjesaandevoetjes 28 juli 2021 om 22:43

Sponsor belangen wegen vaak zwaar mee bij dit soort beslissingen. Movistar is Spaans, betaald Annemieks salaris en wil haar dan ook graag in Spaanse koersen zien.

Franco Ballerini 28 juli 2021 om 18:12

Kat in het bakkie voor Annemiek. Wat een held!

Ivan 28 juli 2021 om 19:02

Anna Kiesenhofer doet niet mee dus die is voor Van Vleuten.

jooprioolpijp 30 juli 2021 om 18:37

Die is al gefinisht. Jammer voor ‘Miek’. Toch slordig dat Koos haar dat niet verteld heeft.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair