Drenthe mikt op EK wegwielrennen 2023

dinsdag 1 maart 2022 om 17:15
Drenthe mikt op EK wegwielrennen 2023

De provincie Drenthe mikt op het EK wegwielrennen 2023. Na het NK wegwielrennen en het EK veldrijden moet dit het volgende grote sportevenement worden dat naar Drenthe komt. Op 13 april beslissen Provinciale Staten over het voorstel van Gedeputeerde Staten om hiervoor €900.000,- te reserveren.

“De afgelopen periode zijn we goed in gesprek geweest met de KNWU en de Europese wielersportbond”, zegt Henk Brink, gedeputeerde Sport van provincie Drenthe. “Ook hebben we laten zien dat we succesvol wielerevenementen kunnen organiseren en dat Drenthe voldoende uitdagingen biedt voor de professionele wielrenner. Het EK wegwielrennen gaat in Drenthe een mooie wedstrijd opleveren. Ik zie het EK wegwielrennen 2023 als een blijk van waardering voor iedereen die zich inzet voor Drenthe, dé fietsprovincie van Nederland.”

Mede dankzij het EK Veldrijden op de VAM-berg in november 2021, heeft de provincie een goede relatie opgebouwd met de Europese Wielersportbond. Zij bepalen waar het EK Wegwielrennen wordt gehouden. Bovendien ondersteunt de KNWU het plan om het EK naar Drenthe te halen. “Het EK wegwielrennen past bij de ambities van de KNWU en is een mooie volgende etappe in onze samenwerking met Drenthe”, zegt Thorwald Veneberg directeur van de KNWU. “De afgelopen jaren heeft Drenthe bewezen een uitstekende gastprovincie te zijn voor onze wielerevenementen.”

De Europese wielersportbond wil Courage Events van Thijs Rondhuis aanwijzen als organisator van het EK wegwielrennen, mocht het inderdaad in Drenthe georganiseerd worden. Zij hebben de nodige ervaring in het organiseren van wielerwedstrijden, zoals het NK wegwielrennen (in 2020 en 2021) en het EK veldrijden (in 2021) in Drenthe. Het EK wegwielrennen is van 13 tot en met 17 september 2023.

foto: Sportfoto/Dick Soepenberg

Dit artikel delen:

4 Reacties

FDJ 1 maart 2022 om 18:51

Als ze dan een EK over de kasseien neerleggen en evt de gravelstroken van Slag om Norg prima, maar die Col du Vam heb ik nu wel wel gezien.

Derierre de la course 1 maart 2022 om 22:48

Ben er twee weken terug geweest. Met slecht weer weleswaar. Maar wat een dystopische windbult is dat zeg. Ook met die vuilverbranding en afvalverwerking.
Het NK daar was trouwens wel een mooi event.

Stephen 2 maart 2022 om 07:54

Tsja, met slecht weer zien heel veel omgevingen er dystopisch uit. Kom nog eens terug met mooi weer en geef dan weer je oordeel !

Romāns Vainšteins 2 maart 2022 om 08:05

Ding ziet er in geen enkele omstandigheid uit. Wat niet wegneemt dat het vanuit een sportschool-achtige visie voor velen best tof kan zijn.