Drapac stopt als co-sponsor EF Education First

Drapac stopt als co-sponsor EF Education First

foto: Sirotti

vrijdag 26 oktober 2018 om 11:28

Jonathan Vaughters – teammanager van EF Education First – zal op zoek moeten naar een nieuwe co-sponsor. Het Australische Drapac, dat in 2016 instapte als co-sponsor, zal zich vanaf 2019 namelijk volledig bezighouden met de continentale opleidingsploeg Drapac EF Cycling.

In juni 2016 tekende Drapac nog een contract voor liefst vijf jaar bij de huidige WorldTour-ploeg. Twee jaar later geeft de grote baas Michael Drapac echter aan zijn energie volledig in de opleidingsploeg te willen steken. Drapac EF Cycling bestaat uit renners die de stap niet kunnen maken naar de WorldTour-ploeg en nieuwe talenten.

“We zullen in de toekomst blijven samenwerken” 
“Het was een geweldige ervaring om te werken met Michael en de rest van het Drapac-team”, aldus Vaughters in een persbericht. “Ik heb respect voor de manier waarop Drapac jonge renners begeleidt. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst zullen blijven samenwerken, om jonge coureurs op een juiste manier klaar te stomen voor de WorldTour.”

James Whelan is een van de renners die succesvol de overstap heeft weten te maken van de continentale opleidingsploeg naar de WorldTour-formatie.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Fast Freddy 26 oktober 2018 om 11:49

Weer een contract in de kliko. Lekker betrouwbaar allemaal.

Baik-Baik 26 oktober 2018 om 12:37

Welk team gaat Vaughters nu weer opslokken?

MME 26 oktober 2018 om 13:53

EF Education First Roompot – Crelan Rapha powered by Cannondale! Denk dat het zoiets word ;)

KnightBiker 26 oktober 2018 om 14:45

voor Drapac een beetje terug naar de roots… ik begrijp het wel, waarschijnlijk komt die opleidingsploeg dan ook voornamelijk uit in USA en oceanie-australie. Volgens mij heeft sponsoring in Europa voor dit bedrijf weinig nut.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair