Cannondale per direct in zee met Drapac, fusie vanaf 2017

Cannondale per direct in zee met Drapac, fusie vanaf 2017

foto: Cannondale-Drapac

donderdag 30 juni 2016 om 13:13

Cannondale voegt per direct Drapac toe als co-sponsor. Dat heeft ploegbaas Jonathan Vaughters verteld tijdens de persconferentie van zijn ploeg voorafgaand aan de Tour de France. Vanaf heden heet de ploeg Cannondale-Drapac.

De formatie van Jonathan Vaughters is bekend met fuseren. In 2011 ging het toenmalige Garmin samen verder met Cervélo, waarna het in 2015 de hand schudde met Cannondale. Nu Cannondale nog overgebleven is als hoofdsponsor, voegt het team Drapac (dat zelf ook een ProContinentale ploeg sponsort) toe aan het sponsorbestand. Eerder al maakten Slipstream en Drapac bekend samen een opleidingsploeg te starten.

Bij Cannondale rijden vier Nederlanders, namelijk Wouter Wippert, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle. De laatste drie starten zaterdag in de Ronde van Frankrijk.

Drapac en Cannondale beginnen samen een opleidingsploeg - Foto: Sirotti

Drapac en Cannondale fuseren vanaf 2017 én komen met een gezamenlijke opleidingsploeg – foto: Sirotti

Drapac co-sponsor Cannondale tot eind 2020
Het Australische Drapac tekent een contract voor liefst vijf jaar bij de huidige WorldTour-ploeg Cannondale. Begin 2017 zullen beide ploegen fuseren. Enkele renners en stafleden van het huidige Drapac zullen de stap maken naar de WorldTour. Momenteel staan Peter Koning en Jens Mouris onder contract bij Drapac, dat het lopende seizoen nog wel afmaakt als ProContinentale formatie.

Opleidingsploeg Drapac-Pat’s Veg
Na dit seizoen stopt Drapac als ProContinentale formatie. Die ploeg zal veranderen in een continentale opleidingsploeg, zoals eerder al aangekondigd. Deze ploeg heet Drapac-Pat’s Veg en zal worden gevuld door Drapac-renners die de stap niet maken naar de WorldTour en nieuwe renners. Het management van deze conti-ploeg is dezelfde als die van Cannondale-Drapac, hierdoor zullen de hoofdformatie en opleidingsploeg niet aan dezelfde wedstrijden deel kunnen nemen.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Mkay 30 juni 2016 om 13:16

Volgend seizoen dus geen pct Drapac meer? Overigens mijn complimenten voor het zo snel vinden van een bijpassende afbeelding.

HoofdIsVrij 30 juni 2016 om 13:16

Aah, dus de ploegen zelf blijven wel gescheiden? Vaughters is wel echt een fusie kampioen zeg.

Skedel 30 juni 2016 om 13:24

Bora gaat ook verder als Bora-Hansgrohe..
Met Sagan!!

jobo14 30 juni 2016 om 13:27

@Skedel, opvallend genoeg zie ik dat idd overal staan, behalve op deze site. Of is dat omdat er al eerder wat over bericht werd?

Chaba 30 juni 2016 om 13:34

Goed voor Cannondale minder voor de Nederlanders bij Drapac. Ik denk niet dat zij uberhaupt een kans maken om in de nieuwe ploeg te komen.
en WOW 5 jaar!!!

HoofdIsVrij 30 juni 2016 om 13:37

Drapac/Cannondale/SEG was natuurlijk altijd al één pot nat. (Was het afgelopen jaar dat de Cannondale jongens kilometers op kop reden voor Wippert?).

Welke talentvolle Drapac jongens zijn er zoal?

123poetertjes 30 juni 2016 om 13:53

Team Vaughters. Niet alleen het zwarte gat van veelal Amerikaanse talenten, maar ook de plek waar de profteams langzaam in worden weggezogen.

xistnc 30 juni 2016 om 13:53

Ach wel ja, nog maar een fusietje erbij.

Hoeveel warm water kun je aan soep toevoegen voordat je het geen soep meer mag noemen?

Japsie 30 juni 2016 om 13:53

Vaughters, de grote fusiekoning en slokkop. Enige ploeg waar renners alleen maar slechter lijken te worden.

Verweggistan 30 juni 2016 om 13:59

Talentje Canty en Wipperts opvolger bij Drapac: BrentonJones halen; wellicht nog W.Clarke en Norris en Gavin Mannion was al stagiair bij Cannondale, die zal dan ook wel meekomen en dan hou je verder een mooi continental team over. Peter Koning past daar niet in. Zou leuk zijn voor hem als hij de stap kan maken en anders maar een aankloppen bij Roompot, dan kunnen ze ook eens iemand sturen naar het NK tijdrijden ;)
En dan kan Vaughters alle Cannondale-Italianen (inclusief die ene die de Giro ging winnen) er weer uitwerken. Net zoals vorige keer alle Cervelo renners al weer heel snel werden gedumpt.

rahimns 30 juni 2016 om 14:13

WT-teams zijn vanaf 2018 verplicht een opleidingsploeg te hebben, veel ploegen maken daar al serieus werk van. Ook Richard Plugge hintte al in die richting.

HoofdIsVrij 30 juni 2016 om 14:32

@rahimns

Als Plugge/TLJ slim is redden ze gewoon Rabobank Development. De hele basis ligt er al.

Cycl3mi 30 juni 2016 om 14:54

Canty, Scully, Mannion op basis van leeftijd en resultaten van dit en- vorig jaar? Wellicht Jones, Norris en Clarke nog.. Zal leuk zijn als Koning ook zo de overstap kan maken naar de WT, toch twee .1 overwinningen dit jaar en een hardrijder + niet beroerd om te knechten..

Turtlehead 30 juni 2016 om 18:54

Wat een farce die Vaughters. Nauwelijks de ene ploeg leeggemolken, of de volgende dient zich aan.

Huubi 1 juli 2016 om 02:46

Je kan het wel opzuigen noemen,maar iedereen weet dat sponsoren moeilijk te vinden zijn. Dan is het met kunst wn vliegwerk een ploeg houden al heel wat. Dat doet Vaughters gewoon goed.

Hij is wel beroerd als je kijkt naar ontwikkeling, want veel renners worden inderdaad slechter of niet beter onder Vaughters.

Headlines

Materiaalzone

Populair