Annemiek van Vleuten, Peter Sagan, Max Walscheid, James Shaw
foto: Sirotti
Koen Middendorp vrijdag 26 oktober 2018 om 17:15

Annemiek van Vleuten, Peter Sagan, Max Walscheid, James Shaw

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Annemiek van Vleuten, Peter Sagan, Max Walscheid en James Shaw.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Van Vleuten herstelt verder met fysiotherapie

Annemiek van Vleuten werkt momenteel hard aan haar herstel van de kniebreuk die ze opliep tijdens de WK-wegwedstrijd. Het lijkt zachtjesaan beter te gaan met de wereldkampioene op de tijdrit. Onlangs meldde ze dat het ergste achter de rug is, vandaag deelde ze een foto via haar social media waarop ze bij de fysio is. “Na één week fysiotherapie kan ik mijn knie 75 graden buigen. Het moet meer dan 110 graden worden om weer te kunnen fietsen”, schreef ze.


Peter Sagan beproeft geluk in biatlonwedstrijd

Dat Peter Sagan in wedstrijden bereid is tot het gaatje te gaan, wisten we al een tijdje. Maar ook tijdens de training gaat het er fanatiek aan toe. De drievoudig wereldkampioen deelde via zijn social media namelijk een video van het trainingskamp, waarvoor BORA-hansgrohe onlangs naar Oostenrijk vertrok. De ploeg deed een biatlonwedstrijd, waarin Sagan zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Met enkele stevige krachttermen bond hij de strijd aan met zijn teamgenoten.


Max Walscheid laat metalen pin verwijderen

In 2016 werden zes renners van het toenmalige Giant-Alpecin aangereden tijdens een trainingsrit rond Calpe. Een van hen was Max Walscheid: de jonge Duitse sprinter brak hierbij zijn hand én scheenbeen. Walscheid moest hierop een metalen pin laten aanbrengen, om de breuk in zijn scheenbeen sneller te laten herstellen.

Bijna drie jaar later kan de Duitser het hoofdstuk definitief afsluiten. Walscheid heeft vrijdag namelijk de metalen pin laten verwijderen middels een operatieve ingreep. Op Instragram deelt hij de indrukwekkende pin met zijn volgers.


James Shaw breekt sleutelbeen in mogelijk laatste koers

Het zit James Shaw niet mee. De 22-jarige Brit kreeg onlangs te horen dat zijn contract bij Lotto Soudal niet wordt verlengd. Nu blijkt dat de jongeling in de Ronde van Lombardije zijn sleutelbeen heeft gebroken. Het Italiaanse monument was de laatste koers van Shaw voor de Belgische WorldTour-ploeg.

De Brit is inmiddels geopereerd. Het is echter maar de vraag of hij in 2019 weer een rugnummer mag opspelden. Hij heeft nog altijd geen werkgever voor komend jaar. “Als ik een jongere moet adviseren, dan zou ik hem zeggen dat hij zo lang mogelijk bij de beloften moet blijven. Als ik terug zou kunnen gaan, zou ik het doen”, zo kijkt Shaw terug op zijn overstap naar Lotto Soudal.

 
4 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2018
Drapac zal haar verplichtingen nog een tijdje moeten nakomen, dus ik denk dat Belkin wel belangstelling heeft.
    26 oktober 2018
    Je bent geloof ik op het verkeerde adres. Afgezien daarvan: Belkin ?????????
26 oktober 2018
Om Annemiek haar dagboek nog compleet te maken: ze hield ook nog een Q&A op de HAN in Nijmegen voor studenten sportkunde.
26 oktober 2018
Benieuwd wat de biatlon bond ervan vind dat jullie dit zo noemen. Heeft de schrijver het filmpje wel gezien?

Reacties zijn gesloten.