Dorian Godon wint tweede opeenvolgende Parijs-Camembert, Van den Berg vierde
foto: Vincent Curutchet // AG2R Citroën
dinsdag 15 juni 2021 om 16:38

Dorian Godon wint tweede opeenvolgende Parijs-Camembert, Van den Berg vierde

Dorian Godon heeft voor het tweede jaar Parijs-Camembert op zijn naam geschreven. In de zesde manche om de Coupe de France was de Franse renner van AG2R Citroën Pierre-Luc Périchon de baas in een sprint-à-deux. Lars van den Berg deed lang mee voor de overwinning, maar hij kreeg af te rekenen met pech. Hij moest in de sprint om de derde plaats het hoofd buigen van Geoffrey Bouchard.

Twee Belgische renners kregen vrijwel direct na de start de vrijheid van het peloton. Elias Van Breussegem (Tarteletto-Isorex), Boris Vallée (Bingoal Pauwels Sauces WB) kregen vooraan het gezelschap van Julien Morice (B&B Hotels p/b KTM). Later zouden met Pierre Rolland en Thibault Ferasse nog twee ploeggenoten van Morice vooraan post komen vatten.

Een succesvolle onderneming was het echter niet. Net na de tweede finishpassage was alles te herdoen, waarna het peloton explodeerde op het heuvelachtige parcours in de kaasstreek. Een duo van AG2R Citroën bestaande uit Geoffrey Bouchard en titelverdediger Dorian Godon zou om de winst mogen strijden met Pierre-Luc Périchon (Cofidis) en de Nederlander Lars van den Berg (Groupama-FDJ).

Bouchard werd in de finale reglementair uit het wiel gereden. De 22-jarige Nederlander zag in de laatste vijf kilometer zijn winstkansen verdampen door een lekke voorband. Zodoende mochten twee oud-winnaars van de wedstrijd (Périchon won in 2012) gaan sprinten om de zege in de 1.1-koers. Godon trok uiteindelijk de zege voor het tweede jaar op rij naar zich toe. En passant nam de Fransman ook nog 73 kilo kaas mee naar huis. De winnaar van Parijs-Camembert krijgt immers naar goede traditie zijn lichaamsgewicht in camembert mee naar huis.

 
14 Reacties
Sorteer op:
15 juni 2021
Edit redactie: Bedankt, aangepast!
15 juni 2021
Arme jongen, voor het tweede jaar op rij zelfs
15 juni 2021
Zuur voor Lars van den Berg.
15 juni 2021
Godon is een liefhebber!
15 juni 2021
Van Avermaet mist hier toch wel een unieke kans om nog eens een zege te pakken.
15 juni 2021
Godon is goed bezig. Een stap hoger moet kunnen, allicht naar een van die vlaamse ploegjes, vooral Lotto-Soudal kan wat vers bloed gebruiken nu het tijd is om afscheid te nemen van jongens als De Gendt, Gilbert en Wellens, die hun ruim over hun houdbaarheidsdatum zijn
  15 juni 2021
  Zit prima bij AG2R lijkt me, contract tm 2024 en zal daar meer verdienen dan bij de Vlaamse ploegjes. Rijden ook uitstekend programma voor hem.
  15 juni 2021
  Vind je dat nu zelf een slimme opmerking? Kijk eens naar wat de gendt en vooral Wellens hebben gewonnen sinds oktober. Aan dat niveau zal godon nooit geraken hoor. En Gilbert heeft natuurlijk weinig kans gehad om te presteren sinds zijn zware blessure 10 maanden geleden. Maar durf jij hem af te schrijven voor nog een overwinning dit jaar?
15 juni 2021
Het wordt gewoon tijd voor fris bloed, Soudal is zo een kleurloze ploeg. Ewan daargelaten. Zo een Vanhoucke is een eendagsvlieg en De Gendt is voorbijgestreefd in die rare lange ontsnappingen. Wellens is overschat en piekt amper en die zonneallergie maakt hem erg onbetrouwbaar. Gilbert was uitstekend, maar daar is de jus allang al, zelfde geldt voor Degenkolb. Jongens als Goossens en De Buyst zijn als Jens Debusschere, tweede viooltypes.
  16 juni 2021
  Ik heb toch echt genoten van de solo van Brent van Moer in de Dauphiné. Daar gaan ze een goeie aan hebben. Florian Vermeersch is een mooi talent. Thomas de Gendt gaat echt nog wel kunststukjes uitvoeren, hij wordt alleen enorm geviseerd in het peloton. En Tim Wellens was aan het begin van het seizoen ouderwets top. Daarnaast is de trein van Ewan top en presteert Ewan ook naar behoren. Er loopt geen renner van het niveau vdP, Alaflippie, van Aert of Pogacar tussen nee, maar die talenten zijn ook zeldzaam of worden gekocht door INEOS. Al bij al, draait Lotto geen onaardig seizoen en als ze 2 of 3 ritten in de Tour winnen hoor je daar niemand. En staan wij op de banken als de Gendt nog een keer gek gaat doen in die monsteretappe naar Le Creusot bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten.