Dopingarts Fuentes geeft tv-interview: “Ik ken niemand die niet vals speelde”

maandag 22 maart 2021 om 14:04
Dopingarts Fuentes geeft tv-interview: “Ik ken niemand die niet vals speelde”

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De sportarts Eufemiano Fuentes, de spil in de dopingzaak Operación Puerto, geeft deze week een interview op de Spaanse televisie. Daarin geeft hij toe dat hij heeft vals gespeeld, maar hij voegt eraan toe dat hij ‘niemand kent die dat niet deed’.

Wat Fuentes precies gaat vertellen is nog niet bekend, maar het televisieprogramma Lo de Évole publiceerde al een kort voorstukje. “Ik wil dingen vertellen die mensen nog niet weten”, zegt de Spaanse sportarts, die zich herinnert hoe ‘wielrenners, atleten, voetballers en boksers’ bij hem langs kwamen ‘om hun prestaties te verbeteren’.

Ook zou Fuentes toegeven dat hij heeft vals gespeeld, maar hij zegt erbij dat hij niemand kent dat niet deed. Daarnaast vertelt hij ‘er vrij zeker van te zijn’ dat sommige mensen nerveus kunnen zijn over wat hij gaat zeggen. Het interview is op zondag 28 maart vanaf 21u25 te zien in Lo de Évole, op het Spaanse tv-kanaal La Sexta.

Dit artikel delen:

20 Reacties

Parel van Holland 22 maart 2021 om 14:16

Ik denk dat degene die schoon reden ook geen klanten van je waren.

Gevalletje eigen bubble visie.

Renzeva 30 maart 2021 om 12:49

hahah, ja dat dacht ik ook al, ‘over wie heb je het dan?’ ;)

Renzeva 30 maart 2021 om 12:49

hahah, ja dat dacht ik ook al, ‘over wie heb je het dan?’ ;)

klootje kriekeljon 22 maart 2021 om 14:18

Dit filmpje is geweldig. But it needs more cowbell.

Piet 22 maart 2021 om 18:32

haha idd lijkt wel een aflevering van ern online cursus Spaans. Definitely more cowbell

AdZ 22 maart 2021 om 14:35

En wat gaat hij antwoorden op de vraag over Real M?

#suspense #mustsee

r525 22 maart 2021 om 15:52

Wat zou het toch eens fijn zijn als andere sporten ook aan bod komen.
Maar ik heb toch altijd het gevoel dat de financiele belangen daar te groot zijn, in vergelijking met tegen een balletje trappen en op het veld liggen mijmeren is wielrennen niets.

FDJ 22 maart 2021 om 14:57

Kunnen nog een nieuwe tocht door de grachten maken en nu met wereldbeker van het wk 2010

Chasse_patate 22 maart 2021 om 15:03

Benieuwd of ze dan ook met namen op de proppen komen. Iemand de docu straks met ondertiteling.

Grobbel 22 maart 2021 om 15:58

Ik betwijfel dat ie echt met (nieuwe) namen zal gaan komen. Als er na al die jaren nog steeds geen actie is ondernomen om met name de beerput bij zijn vermeende klanten binnen de tennis- en voetbalwereld open te trekken dan betwijfel ik dat ie dat vanavond zal gaan doen. Sowieso zijn dat sporten waarmee zoveel geld gemoeid gaat dat het alleen al het wekken van de suggestie zal leiden tot miljardenclaims aan ‘imagoschade’.

Maar goed, hij mag me verrassen.

josi 22 maart 2021 om 15:32

Nee, natuurlijk kende hij die niet, want die kwamen niet bij hem langs.

Wim Kruithof 22 maart 2021 om 15:39

Man en paard, dat zou niet meer dan rechtvaardig zijn. Maar ergens in de krochten van de geschiedenis heeft wielrennen een afslag genomen, zodat ze tot kanonnenvoer werd en waar men alle pijlen op richt. Maar aan de andere kant van de vallei, gaan voetballers en tennissers via de schaduwkant zonder blaam naar hun triomftocht.

Fast Freddy 22 maart 2021 om 15:57

Spannend gemonteerd om gebrek aan inhoud te verhullen…

Lalsacien 22 maart 2021 om 17:01

Er zal niets nieuws qua dopinggevallen verkondigd worden. Iets met een sisser.

David Janssens 22 maart 2021 om 17:12

Het enige wat dit interview gaat bereiken is het opnieuw in een kwaad daglicht stellen van het wielrennen. Want dat is DE kop van Jut als het over doping gaat. Al die voetballers, tennissers, etc. komen er altijd genadig vanaf, maar als je zegt wielersupporter te zijn is het eerste waar men over begint doping….

Murcia 22 maart 2021 om 17:22

Klopt, Fuentes heeft geen enkel belang om de beerput te openen en de waarheid dat naast wielrenners ook talloze (Spaanse) basketballers, tennissers en voetballers van zijn diensten gebruik maakten zou de Spaanse sportwereld doen instorten. Waarschijnlijk wordt het een algemeen bla bla doping doet iedereen en zelfs veel meer dan Spanje want wij deden het alleen maar omdat anderen het ook deden verhaal. Zelfs de aankondiging is al zo ontzettend mager dat je hier niets van hoeft te verwachten. En de spaanse sportjournalistiek blinkt ook niet uit in doorgraven zeker als Real, Barca en God verhoede Nadal in beeld zouden kunnen komen. Voor mij trouwens altijd lachen als journalisten zonder een spoor van ironie op diens fitheid en spieren wijzen tijdens zijn partijen.

Cochise 22 maart 2021 om 18:10

Klopt. Het is dan ook een publiek geheim dat WTA of ATP een dopingschorsing wel eens vertaalt aan de speler/speelster in kwestie als het verplicht veinzen van een langdurige blessure.

Polleke 22 maart 2021 om 18:43

Of het klopt niet, Fuentes toedichten dat hij de Spaanse sportwereld kan laten ontploffen is hem te veel eer aandoen…Hij is niet eens sportarts maar is in het wielrennen gerold in de periode dat genoeg nooit genoeg was qua dopingpraktijken…daar waar andere artsen op de rem gingen staan heeft hij een gat in de markt gevonden…Behalve insinuaties zijn er nooit verbanden met andere sporttakken ontdekt

Jean Dumas 30 maart 2021 om 11:21

Natuurlijk zijn er mensen nerveus, maar dat wil niet zeggen dat hij ze gaat verlinken. Anders had hij dat trouwens al gedaan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair