Dominic Klemme (28) beëindigt profcarrière

Door , woensdag 3 december 2014 om 18:53

foto: Sirotti

Dominic Klemme zal het profwielrennen vaarwel zeggen. De 28-jarige Duitser kwam afgelopen seizoen uit voor IAM Cycling. Tegen radsport-news.com vertelt de ex-renner van Argos-Shimano dat het afgelopen, tegenvallende seizoen de doorslaggevend is geweest. Klemme gaat zijn studie weer oppakken.

Toch verlaat Klemme het wielrennen niet helemaal. ”Ik wil nog iets voor mijn passie, het mountainbiken, betekenen”, zegt hij. Ook wil hij als amateur actief blijven. Zijn carrière begon de Duitser bij Heinz von Heiden Team Hannover, waarna hij via Team 3C-Gruppe bij het Saxo Bank van Bjarne Riis belandde in 2009.

”Bij deze ploeg heb ik me het beste gevoeld. Bjarne Riis was de beste manager die ik in mijn loopbaan gehad heb.” Daarna maakte Klemme zijn ”grootste fout”, door in 2011 met de broertjes Schleck en Fabian Cancellara mee te gaan naar Leopard-Trek. Dat terwijl hij bij de Deense ploeg van Riis zijn, volgens hem, beste prestatie ooit neerzette: veertiende in Parijs-Roubaix 2010.

Dominic Klemme

Bij Leopard-Trek bleef Klemme slechts één seizoen. Het Nederlandse Argos-Shimano (foto) pikte hem op, maar ook daar vertoefde hij maar één jaar. IAM Cycling toonde al snel interesse, maar verder dan een knechtenrol kwam Klemme niet. Hij heeft wel een boodschap voor de jonge wielrenners: ”Laat je niet dwingen knecht te worden. Je tijd is beperkt. Doe je werk, maar vergeet jezelf niet.”

In zijn loopbaan wist Klemme drie maal de bloemen te veroveren. In 2008 won hij een rit in de Rothaus Regio-Tour International, net als de Druivenkoers-Overijse. Zijn laatste overwinning dateert uit 2011, toen de Duitser de GP Samyn op zijn naam schreef.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair