Domingos Gonçalves soleert naar ritzege Volta a Portugal

woensdag 8 augustus 2018 om 18:26
Domingos Gonçalves soleert naar ritzege Volta a Portugal

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Domingos Gonçalves heeft in Boticas de zesde etappe van de Volta a Portugal gewonnen. De nationaal kampioen van Portugal kwam solo over de finish. Een uitgedund peloton kwam twintig seconden later over de meet. Krister Hagen eindigde op de tweede plaats, Daniel Mestre was derde. Gonçalves kwam dankzij zijn ritzege de top tien binnen van het algemeen klassement, dat nog altijd wordt aangevoerd door Raul Alarcón.

De zesde etappe over 165,4 kilometer voerde de renners van Sernancelhe naar Boticas. De route telde weliswaar ‘slechts’ drie beklimmingen van de derde categorie en één van de eerste; het ging de hele dag op en af. De beklimming van de eerste categorie lag wel op een venijnige plek, want de top lag op ruim twintig kilometer van de finish.

Klassementsleider onder vuur
Elf renners pakten een voorsprong op het peloton en zouden vandaag de kopgroep vormen. De marge werd echter nooit groot en de vluchters werden dan ook op de beklimming naar Torneiros weer ingerekend. Klassementsleider Raul Alarcón lag onder vuur op deze klim, onder meer door Xuban Errazkin en João Benta. Ze kregen echter geen ruimte.

Domingos Gonçalves zag zijn kans schoon in de afdaling en liet zich als een steen vallen in de afzink naar finishplaats Boticas. De Portugees hield knap stand, voorkwam dat het uitgedunde peloton kon terugkeren en soleerde naar zijn vierde profzege. Zijn palmares bestond tot vandaag uit drie nationale titels.

Dit artikel delen:

4 Reacties

oscarpuyol 8 augustus 2018 om 18:53

Zou dat familie van Jose Goncalves zijn? Hij lijkt er wel een heel klein beetje op.

ronddraaien 8 augustus 2018 om 18:57

broers

Steven_E 8 augustus 2018 om 19:08

Broers inderdaad en op de afgelopen kampioenschappen 2x z’n broer geklopt :-)

wimpy 8 augustus 2018 om 20:37

Tweelingen zelfs