Dolgelukkige Asselman: “Grootste zege uit mijn carrière!”

donderdag 2 mei 2019 om 19:18
Dolgelukkige Asselman: “Grootste zege uit mijn carrière!”

foto: Cor Vos

Niet alleen in de Ronde van Romandië kwamen de sprinters te laat. In de Tour de Yorkshire wist Jesper Asselman knap uit de greep te blijven van het peloton, goed voor zijn tweede profzege. “Maar dit is absoluut de grootste overwinning uit mijn carrière”, zo vertelde de renner van Roompot-Charles na de finish.

Asselman reed de hele dag voorop als een van de vroege vluchters. Samen met Kevin Vermaerke, Joe Nally en Dan Bigham begon hij met voorsprong aan de laatste kilometer. En dat terwijl de vluchters nooit meer dan twee minuten kregen van de sprintersploegen. “Ik dacht echt dat ze ons zouden inrekenen.”

“Ze kwamen namelijk snel dichtbij in de laatste twintig kilometer. Pas toen we onder de rode vod reden, wist ik dat we een kans maakten. Ik moest vervolgens kalm blijven en op het juiste moment aangaan. Het was een beetje gokken, maar ik zag een klein gaatje aan de binnenkant. Ik ben toen volle bak aangegaan.”

Moeilijke periode 
Voor Asselman is het een emotionele zege, aangezien hij een moeilijke periode achter de rug heeft. “Vorig jaar brak ik mijn enkel, waardoor ik bijna het hele seizoen uit de roulatie was. Ik voelde me dit voorjaar al erg sterk, maar het liep niet zoals gehoopt. Dat was frustrerend.”

“Ik kan dan ook niet geloven dat ik nu win. Het is echt geweldig om het tweede deel van het seizoen zo te beginnen”, aldus Asselman, die en passant ook de leiderstrui wist te veroveren. “Het was vandaag zo koud. Ik kon niet eens een extra jasje aandoen. Ik loop nu nog steeds te bibberen.” Voor zijn werkgever Roompot-Charles is het de eerste zege van het jaar.

Dit artikel delen:

6 Reacties

FritsvanHoefelen 2 mei 2019 om 20:29

Dat filmpje wordt in ieder bericht automatisch afgespeeld. Zal wel geld opleveren (hoop ik)

0
josemanuelfuente 2 mei 2019 om 21:38

Stoort enorm!!

0
assen 2 mei 2019 om 22:32

Als het niet dit filmpje is, dan is het een andere. Zo is er tenminste reclame voor het vrouwenwielrennen. ;-)

Ontopic: heeeeeeeel blij voor Roompot en jog blijer voor Asselman. Persoonlijk had ik gedacht dat Roompot dit jaar sterker was dan ooit, maar dat kwam er vooralsnog m.i. niet uit. Hopelijk in de tweede seizoenshelft!

0
Sephiroth 3 mei 2019 om 08:10

Mooi voor die knul en er zat ook nog een mooie versnelling op wat hem m.i. de terchte winnaar maakt ipv een kadootje van het peleton te hebben gekregen.

0
ikbenprocycling 3 mei 2019 om 08:16

Heel mooi en het vlaggetje wordt vast nog een dingetje op Het is Koers

0
BenderBeach 3 mei 2019 om 10:20

Mooi voor Asselman die net als Reinders toch klaar lijkt voor een stapje hoger. Dit beloofd in elk geval veel goeds na het pechjaar 2018.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone