Dolblije Mattia Cattaneo: “Ik heb hard gewerkt aan mijn tijdrit”
Cattaneo op archiefbeeld - foto: Cor Vos
vrijdag 17 september 2021 om 16:48

Dolblije Mattia Cattaneo: “Ik heb hard gewerkt aan mijn tijdrit”

Mattia Cattaneo reed dit seizoen al meerdere goede tijdritten, maar moest lang wachten op zijn eerste overwinning. Vandaag was het dan eindelijk raak voor de Italiaan in de Ronde van Luxemburg. In Dudelange bleek hij na een tijdrit van ruim 25 kilometer twee seconden sneller dan zijn ploegmaat João Almeida.

Na afloop was de 30-jarige Cattaneo dan ook in de wolken. “Ik ben echt heel erg blij met deze zege. Ik heb de voorbije periode heel hard gewerkt op de tijdritfiets, om nog beter te worden als tijdrijder. Eindelijk volgt er dan ook een zege. Het is een droom om in dit tenue (dat van Deceuninck-Quick-Step, red.) te winnen”, vertelde de dagwinnaar in het flashinterview.

De Italiaan was al de snelste aan het enige meetpunt en wist zijn inspanning door te trekken richting de finish, al kwam Almeida in de laatste kilometers nog sterk opzetten. In het algemeen klassement stijgt Cattaneo ook met stip naar plaats drie, maar morgen heeft de tijdritwinnaar in de slotetappe maar één taak. “We gaan er nu alles aan doen om de leiderstrui te behouden.”

Aan Almeida de taak om in de slotetappe een voorsprong van 43 seconden te verdedigen op Marc Hirschi. Cattaneo staat nu dus derde op vijftig tellen van zijn Portugese teamgenoot. Zaterdag krijgen de renners nog een verraderlijke heuveletappe, over meerdere steile klimmetjes, naar Luxemburg-Stad voor hun kiezen.

 
4 Reacties
Sorteer op:
17 september 2021 17:14
Had ie al gewonnen dit jaar of is het de volgende in een lange rij wolven die wint dit seizoen?
  17 september 2021 17:38
  Hij is de 18e renner van het team die dit jaar kan winnen.
  17 september 2021 18:00
  A-hoewoehoehoeoe!!
  17 september 2021 18:07
  Met een beetje goede wil zitten ze zelfs aan 20 verschillende renners, als je Morkov in de Madison op de Spelen en stagiair Stan Van Tricht in Gullegem koerse meetelt A-hoewoehoehoeoe!!

Reacties zijn gesloten.