Dokter Zorzoli vertrekt bij UCI

zaterdag 4 juli 2015 om 09:33
Dokter Zorzoli vertrekt bij UCI

Foto: Sirotti

UCI-dokter Mario Zorzoli vertrekt eind juli bij de internationale wielerbond. Dat bevestigt de UCI tegenover Cyclingnews. De Italiaan was begin dit seizoen voor twee maanden op non-actief gesteld na getuigenverklaringen van Michael Rasmussen in de zaak tegen voormalig Rabobank-dokter Geert Leinders. Het CIRC-rapport heeft hem later vrijgepleit

Zorzoli zou volgens Ramussen met Leinders hebben samengewerkt om een dubieuze dopingtest in de doofpot te stoppen. Hij zou Leinders bovendien hebben geadviseerd om het verboden hormoon DHEA te gaan gebruiken. De Nederlandse Dopingautoriteit legde eveneens een belastende verklaring af.

UCI-voorzitter Brian Cookson benadrukt echter dat Zorzoli de bond zonder reputatieschade verlaat. “Hij gaf bewijs aan de hervormingscommissie CIRC en zij kwamen tot de conclusie dat hij niets verkeerds heeft gedaan tijdens zijn periode bij de UCI. Dat respecteer ik, en ik begrijp dat Mario verder wil met nieuwe uitdagingen. Dat is waarschijnlijk het beste voor zowel hem als voor ons.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

robotour 4 juli 2015 om 09:46

Dokters hebben helemaal geen “ethiek” meer ? Wat stelt de medische eed die ze afgelegd hebben nog voor ? UCI is nog steeds “ziek” en in feite is de patient “de wielersport” nauwelijks aan de beterende hand.

0
Verweggistan 4 juli 2015 om 10:43

Goed nieuws; nette oplossing. Ik ben benieuwd wat de nieuwe uitdaging van Zorzoli wordt; zal er al een wielerploeg zijn die hem wil binnenhalen?

0
klootje kriekeljon 4 juli 2015 om 11:33

En zo hoort het, netjes.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone