Dockx pakt slotrit in Gabon, eindzege voor Gène

zondag 20 januari 2013 om 16:24

Yohann Gene Gène

foto: Sirotti

Gert Dockx heeft de slotrit in La Tropicale Amissa Bongo gewonnen. Voor de 24-jarige coureur van Lotto-Belisol was het reeds zijn tweede ritzege, nadat hij eerder de derde etappe won in het Afrikaanse Gabon. De positie van leider Yohann Gène (foto) kwam niet meer in gevaar, en dus was de eindzege voor de coureur van Europcar een feit.

De laatste etappe van La Tropicale Amissa Bongo bracht het peloton van Owendo naar de hoofdstad Libreville. Nadat ploegmaat Maarten Neyens ruim voor de streep werd ingerekend zette Gert Dockx vervolgens de rit naar zijn hand. De eindoverwinning van Yohann Gène kwam zoals verwacht niet meer in het gedrang.

De ritzege van Dockx was de kers op de taart van een toch al uitstekende seizoensstart voor Lotto-Belisol. De Belgische formatie won, met de twee etappeoverwinningen van Frédérique Robert erbij, vier van de in totaal zeven ritten op Gabonese bodem. Daarnaast won spurtbom André Greipel eerder vandaag al de People’s Choice Classic, het criterium voorafgaand aan de Tour Down Under.

La Tropicale Amissa Bongo 2013 (2.1)
Uitslag etappe 7: Owendo-Libreville 128 km.
1. Gert Dockx (België/Lotto-Belisol)
2. Tsgabu Grmay (Ethiopië/MTN-Qhubeka)
3. Frédérique Robert (België/Lotto-Belisol)
4. Andrea Palini (Italië/Lampre-Merida)
5. Adrien Petit (Frankrijk/Cofidis)

Eindklassement
1. Yohann Gène (Frankrijk/Europcar)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair