Diverse kanshebbers blikken vooruit op La Primavera

vrijdag 19 maart 2010 om 12:57

Een rondblik in de Belgische media leert ons veel over het vertrouwen dat de toppers hebben in hun Primavera. Cancellara wil winnen, Pozzato voelt zich uitstekend, Gilbert heeft er veel vertrouwen in, Van Avermaet krijgt een kans en Hushovd weet helemaal niets.

Fabian Cancellara
Van Fabian Cancellara hebben we dit jaar nog niet veel gezien. In de tijdrit van de Ronde van Oman werd hij geklopt door Boasson Hagen en daarna bleef hij in de Tirreno op de achtergrond. “De tweede plaats pakken viel me zwaar, maar ik was daar om te trainen. Nu is dat anders. Mijn conditie is goed. In de Tirreno heb ik me een beetje gespaard, maar ik weet wat ik kan presteren. Ik kom om te proberen nog eens te winnen.”

“Ik had voor de Tirreno al twee favorieten op het oog: Pozzato en Flecha. Nu is daar ook Boonen bij gekomen. Mijn best, hoor. Hoe luider ik de anderen citeer als favoriet, des te meer druk krijgen ze op hun schouders. Ik pak wat ik pakken kan. Milaan-Sanremo staat wel voor een brok geschiedenis, hé.”

Filippo Pozzato
“Ik hou van de status en verantwoordelijkheid die bij het kopmanschap komt,” verklapt de blonde Italiaan. “Ik voel me uitstekend, maar ik zal moeten aanvallen. Als ik wil winnen, mag ik niet met de topspurters naar de finish.”

“De favorieten? Tom Boonen, Philippe Gilbert en Fabian Cancellara. Tom is mijn vriend en trainingsmaat in Monaco. Hij is de meest logische winnaar, maar in Sanremo wint de favoriet niet altijd. Je hebt geluk nodig, maar geluk moet je zelf afdwingen. Tom is wel kalmer geworden. Hij heeft minder stress. Sterker? Tom is altijd sterk geweest.”

Phillipe Gilbert
“Ik start niet als topfavoriet, maar ik heb toch ambitie”, zegt de man die er volgens zijn ploegleider pas over twee weken hoeft te staan. “In Parijs-Nice was de conditie nog niet goed. Ik heb er veel afgezien. Daarna heb ik veel gerust en de conditie is nu beter. Ik ben er klaar voor.”

“Wie er kan winnen? Sanremo is een rare koers, omdat alle soorten renners er kunnen winnen. Dat zorgt ervoor dat er veel favorieten starten. Ik hoop dat ik daar ook bij ben. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Greg Van Avermaet
Gilberts ploegmaat is duidelijk. “Milaan-Sanremo is een doel voor mij. Het is een koers die me moet liggen. De voorbije twee jaar heb ik de Cipressa en Poggio overleefd. Bovendien heb ik in de Tirreno gevoeld dat ik meer kracht in mijn benen heb. Ik kon stevig doortrekken op de hellingen, zonder stil te vallen.”

“Philippe Gilbert kan Sanremo nog beter aan en de ploeg zal in zijn dienst rijden. Ik zal dus wellicht de enige met een vrije rol zijn.” Daar weet ploegleider Marc Sergeant meer over te verteleln. “Als de koers openbreekt op de Cipressa, is het aan Van Avermaet en Roelandts om mee te gaan. Dat is hun kans. Op de Poggio kiezen we wel voor Gilbert. Door zijn palmares staat hij een beetje boven de rest van de ploeg.”

Thor Hushovd
Van de toppers klinkt Thor Hushovd het minst zeker van zijn zaak. Dat is niet zo vreemd. “In januari ben ik twee keer ziek geworden. Daardoor liep ik wat achterstand op. In Tirreno-Adriatico heb ik de eerste dagen veel pijn geleden. Maar op het einde van de week ging het veel beter. Ik voel me sterker dan de voorbije weken.”

“Ik weet niet wat ik mag verwachten zaterdag. Misschien ben ik heel sterk of misschien moet ik al snel lossen. Mijn echte doelen liggen in de kasseiklassiekers. Sanremo is een bonus”, zo geeft hij toe.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair