Dit is het routeschema van de vernieuwde ZLM Tour

donderdag 25 april 2019 om 10:58
Dit is het routeschema van de vernieuwde ZLM Tour

Loco-burgemeester Oscar Dusschooten, Boy en Jean-Paul van Poppel kondigen de finish in Tilburg aan - foto: ZLM Tour

De ZLM Tour heeft haar etappeschema rond. Bekend was al dat de vijfdaagse Nederlandse etappekoers zou openen met een proloog in Yerseke, maar nu is ook bekend waar de ronde eindigt. Tilburg is zondag 23 juni het decor voor de aankomst van de slotetappe door Brabant.

Het startschot van de slotrit wordt gegeven op de High Tech Campus in Eindhoven, waar ook het hoofdkantoor van Shimano Europe is gevestigd. Op deze dag wordt hier ook de tweede editie van het High Tech Crit Festival gehouden. De eindstreep van de laatste etappe wordt getrokken in de Piusstraat in Tilburg. “Zowel Eindhoven als Tilburg zijn gemeenten met een rijke wielerhistorie. Het is geweldig mooi dat de ZLM Tour dit jaar te gast mag zijn in deze plaatsen”, is koersdirecteur Jean-Paul van Poppel van mening.

“Omdat we in Brabant geen bergen hebben, biedt deze etappe zeker kansen voor de sprintersploegen. Maar je weet natuurlijk nooit van tevoren hoe de koers gaat verlopen en hoe het algemeen klassement eruit ziet voor de start van de laatste etappe. Ik hoop dat de wielerfans in Tilburg een mooie finale gaan beleven van deze vernieuwde ZLM Tour”, besluit hij het communiqué.

De Zeeuwse verzekeraar ZLM ging na de annulering van de Ster ZLM Toer vorig jaar op zoek naar een nieuwe organisator en vond deze in Libéma Profcycling. De wedstrijd wil zich profileren als sprinterskoers ter voorbereiding op de Tour de France en dit zie je terug in het routeschema. En de aanpak van de organisatie werkt: de koers komt onder meer voor in plannen van Marcel Kittel, maar ook Jumbo-Visma en Team Sunweb staan aan het vertrek.

In eerdere edities van de ZLM Tour zat doorgaans een koninginnenrit door de Ardennen, maar nu wordt gekozen voor ritten door Noord-Brabant en Zeeland, met uitzondering van de etappe die naar het Limburgse Buchten voert. De exacte routes die de renners van 19 tot en met 23 juni af zullen haspelen zijn nog niet bekend. De komende tijd zal de organisatie aan het parcours sleutelen.

Etappeschema ZLM Tour 2019 (2.1)
Woensdag 19 juni : Proloog in Yerseke
Donderdag 20 juni: Bredene – Borsele
Vrijdag 21 juni: Etten-Leur – Buchten
Zaterdag 22 juni: Buchten – Landgraaf
Zondag 23 juni: Eindhoven – Tilburg

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sjoerd102 25 april 2019 om 11:01

Helaas geen Ardennen etappe meer

Jean Dumas 25 april 2019 om 11:40

Proloog op Zuid-Beveland. Start eerste etappe bij Oostende (B) en dan weer terug naar Zeeland?

ikbenprocycling 25 april 2019 om 12:19

schip erbij?

FDJ 25 april 2019 om 12:43

Goed dat de koers terug is op de kalender zo vlak voor de Tour. Wel jammer dat de Ardennnenetappe er niet meer is.