Diskwalificatie Sepúlveda na lift in ploegleiderswagen

zaterdag 18 juli 2015 om 19:02
Diskwalificatie Sepúlveda na lift in ploegleiderswagen

Foto: Sirotti

Eduardo Sepúlveda is door de organisatie van de Tour de France uit koers gezet. De Argentijn was de kopman bij Bretagne-Sèchè Environnement en stond negentiende in het klassement.

Sepúlveda brak onderweg zijn ketting en moest van fiets wisselen. Zijn ploegleider zag hem echter in eerste instantie niet staan en stopte zijn auto honderd meter verderop. In plaats van het stuk lopend te overbruggen, besloot Sepúlveda op de achterbank van de AG2R La Mondiale-wagen te gaan zitten. Deze auto bracht hem vervolgens naar zijn eigen ploegwagen, maar dat is niet toegestaan volgens de wedstrijdregels.

“Er valt niets te zeggen”, aldus Emmanuel Hubert, ploegbaas van Bretagne-Sèchè Environnement, op de website van de koers. “De regels zijn correct toegepast.”

Dit artikel delen:

35 Reacties

Angus 18 juli 2015 om 22:08

Ik neem aan dat de tekst een fout bevat, en dat Sepúlveda door de jury uit koers genomen is. Lijkt me niet dat de organisatie daartoe bevoegd is. En dan is het niet van belang of het een Fransman betreft of niet; de jury moet daarin onpartijdig zijn. De reglementen bepalen overigens de strafmaat.

MooieMario 18 juli 2015 om 22:43

100 meter lopen is te doen en helemaal als ze je tegemoet fietsen met een nieuwe fiets. Echt stom van Sepulveda.

Bazzz 18 juli 2015 om 23:39

Mensen die hier roepen ‘ze handhaven de regels’ zijn nog dommer dan beton.
Ze handhaven namelijk in 50% van de gevallen wel de regels en in de andere 50% niet. Dus dat slaat als een tang op een varken.
Denk dat hij had moeten gaan huilen.

wolfje 19 juli 2015 om 00:23

@Bazz
Dan is de 50% van de gevallen waar ze de regels niet hanteren het probleem. Niet de helft waar ze wel de regels volgen

maklukzat 19 juli 2015 om 00:37

Prima beslissing. In de auto het parcours afleggen is not done. Moeten ze geen 1x door de vingers zien. Absolute koersvervalsing.

Plakbidon heb ik minder moeite mee. Is vaak een zetje om terug naar de groep te rijden.
Moet niet te gek worden natuurlijk.

Spaakje 19 juli 2015 om 00:37

@wolfje, inderdaad, dat ben ik met je eens. Bovendien is dit er natuurlijk wel eentje, stukje parcours afleggen in de auto? Ook al is het maar een klein stukje, dat kan echt niet.
@bazzz, ik zou uitkijken met het beledigen van beton, sommige soorten zijn gewapend.

Guushovd 19 juli 2015 om 00:42

Onvoorstelbaar dat hier discussie over is. Hij is tijdens een etappe in een auto gaan zitten die een (klein) deel van de rit heeft afgelegd. Als er één overtreding om diskwalificatie vraagt is het deze overtreding.

ThorHushovdd 19 juli 2015 om 01:03

@SCIC
Dat is sarcasme, hoop ik..

Zou totaal niet werken als je het wel echt meent.

de winnaars 19 juli 2015 om 11:23

ik vondt het frappant dat Peraud bijna dood was en zomaar 3 min goed maakte op een op hol geslagen peloton !! Laat zo’n Sepulveda toch gewoon in koers om zoiets kinderachtigs …….of een kleine geldboete

remco2103 19 juli 2015 om 16:56
Quote:
Mensen die hier roepen ‘ze handhaven de regels’ zijn nog dommer dan beton.
Ze handhaven namelijk in 50% van de gevallen wel de regels en in de andere 50% niet. Dus dat slaat als een tang op een varken.

Gaat er nog volgen waarom jij vindt dat die andere 50% dan ook maar niet gehandhaafd hoeft te worden? Aan geschreeuw in de woestijn hebben we niks. Doet de jury een keer wat ze moeten doen, is het weer niet goed.

Headlines

Materiaalzone

Populair