Dirk Demol over samenwerking met Marcel Kittel: “Vooral luisteren”

zaterdag 8 december 2018 om 10:57
Dirk Demol over samenwerking met Marcel Kittel: “Vooral luisteren”

foto: Sirotti

Voor Dirk Demol breekt een nieuw hoofdstuk aan in zijn carrière als ploegleider; de Belg verruilt immers Trek-Segafredo voor Katusha-Alpecin, waar hij aan het werk gaat met onder anderen Marcel Kittel. De Duitser, veertienvoudig ritwinnaar in de Tour de France, voegde zich afgelopen seizoen bij de ploeg, maar kon in 2018 slechts twee keer scoren – in Tirreno-Adriatico.

“Iedere ploegleider heeft een vijftal renners onder zijn hoede en Kittel zit bij mij”, zegt Demol in Het Nieuwsblad. “Ik weet dat ik goed kan omgaan met renners, ze goed kan motiveren. Ik heb met hem al gebeld en zal de komende twee weken op stage op Mallorca veel met hem samenzitten. Ik ga vooral luisteren.”

Kittel kende voor zijn doen een matig jaar met slechts twee zeges. In de Tour de France bleef hij met lege handen en staakte hij in de elfde rit noodgedwongen de strijd. “Ja, vorig jaar was slecht, maar Marcel heeft vertrouwen nodig. Ik kan niemand rapper doen rijden, maar de manier waarop je met renners omgaat, is belangrijk. Daarom ben ik ook aangetrokken als eerste ploegleider.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

eppie_steppie 8 december 2018 om 11:10

Edit redactie: Bedankt, aangepast

williams 8 december 2018 om 14:31

luisteren ? Een trap onder z’n luie reet !

Headlines

Materiaalzone

Populair