Direct Energie mikt op rentree Terpstra in Tro-Bro Léon

maandag 8 april 2019 om 08:30
Direct Energie mikt op rentree Terpstra in Tro-Bro Léon

foto: Cor Vos

Niki Terpstra moet Parijs-Roubaix noodgedwongen missen, maar zijn ploeg Direct Energie hoopt dat de Nederlandse kopman wel kan starten in Tro-Bro Léon. Dat meldt het Franse Le Télégramme.


Terpstra viel gisteren in de Ronde van Vlaanderen zwaar op zijn hoofd. Daarbij liep hij een zware hersenschudding op. Vandaag kon de Noord-Hollander het ziekenhuis verlaten. De komende periode moet hij rust houden, waardoor hij Parijs-Roubaix (die hij in 2014 won) moet missen komende zondag.

Direct Energie plant de rentree van Terpstra daags na de Amstel Gold Race, op 22 april in Tro-Bro Léon. Die Franse wedstrijd voert de renners over diverse onverharde stroken in het departement Finistère. Vorig jaar won Christophe Laporte die koers.

Update 08.30:Direct Energie ontkent de berichtgeving van Le Télégramme. In een statement laat de Franse formatie weten dat zowel Terpstra als de ploeg nog niets officieel weten. “Volledig herstel na zijn val heeft prioriteit.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jean Dumas 8 april 2019 om 18:37

Dat is al snel.

Hollow Knight 8 april 2019 om 20:10

Mooie koers en leunt ook dichter aan bij zijn niveau. Zonder Quickstep had hij nooit van zijn leven gewonnen in Roubaix of de Ronde. Moeilijk zal het niet zijn voor Lefevere om een vervanger voor Terpstra te vinden.

KnightBiker 8 april 2019 om 20:23

@Hollowknight – Vooralsnog is dat niet geluk, wat meteen je ongelijk bewijst want Deceunink Quickstep won niet. Met andere woorden: Ja Het kan zijn dat Terpstra won dankzij die ploeg, nee Terpstra was niet inwisselbaar want anders had Deceunink-Quickstep gister gewonnen.

Ook wel jammer dat je zo zuur reageert op iemand die De afgelopen jaren onbetwist onze beste klassiekerrenner is geweest, (per heden Mvdpoel) en nu even een steuntje In De rug verdient ipv een afbrander.

De koers gister analyserende: als gister iemand zich had opgeoffert dan men Bettiol terug gehaald, Terpstra vorig jaar had meer marge op een gefragmenteerdere groep achtervolgers.

LucasR 9 april 2019 om 00:51

Hou toch op joh, @HollowKnight. Terpstra is een klasbak, en als je ook maar enigszins verstand van de koers hebt, zie je dat ook. Maar volgens mij hou je vooral jezelf voor de gek.

Arry1337 9 april 2019 om 07:44

Iemand met slecht of geen tactisch inzicht zal niet goed inzien of en waarom Terpstra juist zo goed is. Het is in het hoofd van hollow waarschijnlijk leeg, en is wielrennen niet anders dan met zijn allen zo hard mogelijk van A naar B rijden..

Hollow Knight 9 april 2019 om 08:41

Terpstra gaat nooit meer een klassieker winnen of in de buurt ervan komen. Het is gewoon een renner die het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. Wat mij betreft is dat een groot compliment. Er zijn veel renners met een pak meer talent als Terpstra die nooit een grote klassieker hebben kunnen winnen. Het is Terpstra zijn verdienste door tactisch sterk te rijden en bij een sterk team waar de renners zich willen opofferen voor elkaar.

Hushovd, bijvoorbeeld, heeft nooit een Monument gewonnen, Pozzato won er "maar" 1, Vanmarcke & Stybar geen enkele, Greg Van Avermaet won er ook maar eentje (al is zijn Olympische titel op de weg nog hoger in te schatten als een Monument). Terpstra heeft evenveel Monumenten gewonnen als Sagan.

Maar nu heeft Terpstra voor het geld gekozen en niet zijn sportieve carrière. QS zal nu niet meer de koers lam leggen achter hem.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair