Dion Beukeboom: “Wooning Zesdaagse staat als hoofddoel in de boeken”

Dion Beukeboom: “Wooning Zesdaagse staat als hoofddoel in de boeken”

foto: Cor Vos

Door Tim van Hengel
donderdag 3 januari 2019 om 10:00

Dion Beukeboom begint vandaag in Rotterdam aan zijn tweede Wooning Zesdaagse. Met Jan-Willem van Schip reed de sterke renner van Vlasman vorig jaar bij zijn eerste deelname naar de negende plek. In 2019 rijdt hij samen met ploeggenoot Melvin van Zijl. De kansen die ze krijgen willen ze met beide handen aanpakken.

Voor Dion Beukeboom (29) was het vorig jaar een eerste kennismaking met de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Met Jan-Willem van Schip aan zijn zijde keek hij de eerste dagen zijn ogen uit; vooral de eerste dagen was het behoorlijk aanpoten. Maar na een paar dagen kwamen ze steeds beter in de wedstrijd en kregen ze ook hun kansen op de verschillende avonden.

Dit jaar vormt hij een koppel met Melvin van Zijl, zijn ploeggenoot bij Vlasman. “Melvin is heel ervaren in dit werk – die kent het hele wereldje van de zesdaagse op zijn duimpje”, vertelde Beukeboom aan WielerFlits. “Dus ik ben heel blij dat we zijn ervaring kunnen combineren met mijn kracht. Allebei hebben we dit deze winter als een hoofddoel in de boeken staan.”

Kansen
Hun kansen vindt hij vooralsnog lastig in te schatten. “De eerste dagen moet je gewoon kijken wat er gebeurt en dan weet je al een beetje wat de verhoudingen zijn. Vorig jaar zag je bijvoorbeeld dat Niki Terpstra en Dylan van Baarle een mindere dag hadden en ook de Polen hadden een minder moment. Zo’n klassement zet zich altijd wel na een paar dagen.”

“Die zondagmiddag en de dag erna waren erg zwaar. Dat zijn gewoon dagen waarop we scherp moeten zijn en waarop we iets extra’s moeten kunnen. Wij gaan niet als favorieten de Zesdaagse in, maar als we gewoon mooi kunnen meedoen in een lange jacht, of dat we ons in een nevenklassement kunnen laten zien, ben ik tevreden”, aldus Beukeboom.

De Wooning Zesdaagse van Rotterdam begint vanavond en duurt tot en met dinsdag.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Greg4ever 3 januari 2019 om 11:05

Go Dion! Ik ga alvast voor je klappen…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone