Dion Beukeboom grijpt net naast medaille op Track World Cup Cali

Dion Beukeboom grijpt net naast medaille op Track World Cup Cali

foto: Marcel Koch

zondag 1 november 2015 om 07:19

Op de individuele achtervolging (4km) is Dion Beukeboom tijdens de eerste wereldbekermanche baanwielrennen in Cali (Colombia) als vierde geëindigd. Tijdens de kwalificaties zette de Nederlander de derde tijd waardoor hij mocht strijden om een bronzen medaille. In een rechtstreeks duel met de Rus Dmitry Sokolov (4m22s141) was Beukeboom (4m23s725) ruim een seconde trager.

Het goud op de individuele achtervolging was voor de Duitser Domenic Weinstein, het zilver voor de Brit Andrew Tennant.

In de keirin voor mannen werd Hugo Haak uitgeschakeld tijdens de tweede ronde waardoor hij gedeeltelijk als dertiende eindigde. In de individuele sprint werd Laurine van Riessen uitgeschakeld tijdens de 1/16de finales door haar landgenote Elis Ligtlee. Van Riessen werd daardoor als 21ste geplaatst.

Elis Ligtlee werd uitgeschakeld tijdens de 1/8ste finales. Ze mocht nog naar de herkansingen maar kon zich daar niet kwalificeren voor de kwartfinales. Ligtlee werd negende in de sprint tijdens de Track World Cup in Cali.

Bij het omnium voor vrouwen staat Kristen Wild na de eerste dag op de tweede plaats met 104 punten, tien punten minder dan leidster Laura Trott. Tijdens de scratch en de individuele achtervolging finishte Wild telkens als vierde, in de afvallingskoers werd ze derde, wat haar op een tweede plaats in de tussenstand brengt. Vandaag volgen nog drie proeven.

Tim Veldt staat na de eerste dag elfde bij het omnium voor mannen. Viktor Manakov is leider voor Elia Viviani en Aaron Gate na drie proeven. Vandaag staan nog eens drie proeven op het programma.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone