Dimitri Claeys de beste in Tour de Wallonie

maandag 25 juli 2016 om 16:29
Dimitri Claeys de beste in Tour de Wallonie

foto: Sirotti (Archief)

De derde etappe in de Tour de Wallonie is gewonnen door Dimitri Claeys. De Belg van Wanty-Groupe was in finishplaats Vielsalm de beste uit een sterk uitgedund peloton. Gianni Meersman, die tweede werd in de rit, neemt de leiding over in het algemeen klassement.

In de beginfase duurde het lang voordat een groepje vluchters wist weg te komen. Uiteindelijk vormde een drietal de kopgroep van de dag: Vladimir Isaychev (Katusha), Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert) en Benoit Sinner (Armée de Terre). Zij wisten een maximale voorsprong van rond de 3:40 minuut te vergaren. In het peloton werd door verschillende ploegen het verschil met de kopgroep gecontroleerd.

Wout van Aert opent finale
De finale bestond uit een 16 kilometer lange lus rondom finishplaats Vielsalm, waarin het steile heuveltje de Côte de Mont-le-Soie moest worden beklommen. Op 23 kilometer van het einde opende veldrijder Wout van Aert de finale. De renner van Crelan-Vastgoedservice kreeg echter geen ruimte. Met nog elf kilometer te rijden begon Katusha een koppeltijdrit. Op de laatste beklimming van de Côte de Mont-le-Soie reden de Russen Kochetcov en Kuznetsov weg uit het peloton. Zij werden halverwege de beklimming bijgehaald door een nieuwe achtervolgende groep bestaande uit onder meer Devenyns.

Waar vooraan de achtervolgers de aansluiting maakten, moest klassementsleider Tom Boonen twee kilometer voor de top lossen. Voor de klassiekerspecialist van Etixx-Quick-Step ging het net iets te hard. Door het snoeiharde tempo in de spits werd het peloton uitgedund tot een veertigtal renners. Op de top van de Mont-le-Soie dook Devenyns na een korte versnelling als eerste de afdaling in. Hij kreeg met nog zes kilometer te rijden Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) mee. In de afdaling richting de finish wist het tweetal de voorsprong uit te bouwen naar tien seconden, maar onder de boog van de laatste kilometer werden ze toch nog teruggegrepen.

Sprint
In de hellende eindsprint, die werd ingeleid door Lotto Soudal, kwam Pim Ligthart te vroeg op kop. Ook Gianni Meersman kwam er niet aan te pas, want Dimitri Claeys timede zijn sprint het beste en kwam als eerste over de finish. Meersman neemt dankzij eerder vergaarde bonificatieseconden de gele leiderstrui over van ploegmaat Boonen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

vlek 25 juli 2016 om 16:38

Sterke sprint. Kreder nog bijna gepasseerd door de mannen die hem naar voren brachten.

0
Jacco van Stierop 25 juli 2016 om 16:53

Mooie aankomstplaats, Côte de Mont-le-Soie een heerlijke klim maar erg steil is die niet. Weer goede zege van Wanty.

0
Purito 25 juli 2016 om 17:06

Gianni Meersman die er niet aan te pas kwam? Dan heb ik toch echt een andere sprint gezien.

0
LaurentJalabert 25 juli 2016 om 17:49

Fietst Terpstra hier met vierkante wielen ofzo?

0
F e r o x 25 juli 2016 om 17:50

Tweede worden, is er niet aan te pas komen? Huh.

0
Stofzuigert 25 juli 2016 om 19:48

Terpstra is nog herstellende van zn knieblessure uit de Ster ZLM hoorde ik vandaag

0
Chrys 25 juli 2016 om 21:34

Hivert hebben we toch ook een tijdje niks gehoord.

0
HoofdIsVrij 26 juli 2016 om 11:20

Klinkt als een mooi koers verloop.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone