Mekseb Debesay heeft bekkenbreuk opgelopen

vrijdag 23 maart 2018 om 15:25
Mekseb Debesay heeft bekkenbreuk opgelopen

foto: Sirotti (archief)

Mekseb Debesay heeft vandaag de Tour de Langkawi moeten verlaten na een valpartij. De kopman van Dimension Data werd vooraf tot de favorieten gerekend voor de eindzege in de Aziatische rittenkoers en stond zevende in het klassement.

21 maart, 11.20 uur
Door een late aanval van Callum Scotson in de laatste tien kilometer voelde de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie zich genoodzaakt naar de kop van het peloton te komen om de achtervolging te leiden. Daar ging het echter helemaal fout voor haar kopman.

Debesay raakte betrokken bij een valpartij toen meerdere teams streden voor hun posities in de aanloop naar de massasprint. De renner uit Eritrea kon geen kant op en ging tegen de vlakte. Daarop werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verder medisch onderzoek.

Bij bewustzijn
Volgens de ploegarts van Dimension Data heeft Debesay geen levensbedreigende verwondingen opgelopen. “Hij is bij bewustzijn en spreekt, maar hij moet verder medisch onderzoek ondergaan in het ziekenhuis van Kuala Lumpur om de ernst van zijn verwondingen vast te stellen.”


Update 23 maart, 15.25 uur
Na uitvoerig onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat Mekseb Debesay zijn bekken gebroken heeft. Dat bevestigt ploegdokter Dirk Tenner op de ploegwebsite. De renner uit Eritrea zal nog geruime tijd in Maleisië blijven. Maandag wordt hij geopereerd om de breuk te stabiliseren, daarna zal hij nog enkele dagen moeten herstellen, alvorens hij naar Italië vliegt voor de rest van zijn revalidatie.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Arry1337 21 maart 2018 om 11:24

Weinig informatief artikel. Hij zat in het nauw, hij viel en het is de vraag wat hij heeft… een paar schaafwonden of gebroken ledenmaten ?

KimJungPoels 21 maart 2018 om 11:32

Het is sowieso al informatief om te melden dat een grote favoriet uitviel toch?

Arry1337 21 maart 2018 om 11:47

Ja dat is het niet, het is ook niet de schuld van de wielerflits redactie. Ik heb het bericht van de ploeg ook gelezen en vind het gewoon een slecht bericht.
Als ik zou zeggen dat Fabio Jakobsen vandaag kleren aan heeft gedaan, maar het waren geen roze handschoenen en ook geen compleet clownskostuum dan weet je nog niet wat hij wel aan heeft.. zo bedoel ik het meer.

Headlines

Materiaalzone

Populair