Diego Ulissi zegeviert in Turkije: “Ik wilde hier heel graag winnen”
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 13 oktober 2017 om 17:03

Diego Ulissi zegeviert in Turkije: “Ik wilde hier heel graag winnen”

De koninginnenrit in de Presidential Cycling Tour of Turkey 2017 staat op naam van Diego Ulissi. De 28-jarige explosieve Italiaan van UAE Emirates sprintte op tweehonderd meter zijn naaste belagers uit het wiel en wist zijn voorsprong te consolideren. “Dit is een hele belangrijke overwinning voor mij”, vertelt Ulissi na afloop aan onder andere WielerFlits.

Dankbaar
De Italiaan was tijdens de persconferentie vol lof over zijn ploeg. “Ik wist dat iedereen vandaag naar ons zou kijken en dat wij de controle moesten nemen. Het team deed vandaag echt fantastisch werk. Ik was er bang voor dat veel renners konden aanhaken, maar Przemysław Niemiec deed een geweldige beurt tot op een kilometer van het einde. Daarna wist ik een goede sprint uit mijn benen te schudden. Als UAE Emirates wilden we deze rit graag winnen en we gaan er nu alles aan doen om de leiderstrui te verdedigen. Ik wilde bovendien het seizoen goed afsluiten.”

‘Ik wilde graag in Turkije koersen’
In Turkije staan er slechts vier ploegen van het hoogste niveau aan de start. Volgens Ulissi heeft de koers daarom niet minder impact. “Deze zege is erg belangrijk voor mij, maar ook voor de ploeg. Het is een etappekoers in de WorldTour. Ik weet nog dat ik erg jong was – in 2010 – toen ik hier een van mijn eerste profkoersen reed. Daar bewaar ik goede herinneringen aan. Toen de ploeg zei dat we in Turkije gingen koersen, heb ik direct gezegd dat ik erheen wilde. Dat resulteerde vandaag in deze mooie etappezege en hopelijk levert dit me zondag in Istanbul ook de eindzege op.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2017 17:18
Goed gedaan Diego Armando.
13 oktober 2017 17:59
Deze gaat hij winnen. Mooi voor hem. Is dat zijn eerste rondewinst?
14 oktober 2017 00:33
@ titaantje hij heeft ook een keer czech cycling tour , tour de slovenie en settimama coppa bartali gewonnen ook allemaal rondes, mocht hij de leiderstrui behouden

Reacties zijn gesloten.