‘Drie Italiaanse teams strijden om laatste wildcards voor honderdste Giro d’Italia’

maandag 16 januari 2017 om 14:13
‘Drie Italiaanse teams strijden om laatste wildcards voor honderdste Giro d’Italia’

foto: Marcel Koch

Nog meer dan andere jaren hopen de Italiaanse ProContinentale ploegen op een uitnodiging voor de Giro d’Italia. Dit jaar wordt de prestigieuze honderdste editie verreden en dat staat garant voor nog meer media-aandacht. Maar de plekjes zijn schaars. Organisator RCS Sport zal minstens één Italiaanse ploeg moeten teleurstellen.

De Giro d’Italia is een wedstrijd van de hoogste categorie en dat betekent dat alle 18 WorldTour-ploeg automatisch deelnemen. Op de startlijst is dan nog plaats voor vier ProContinentale ploegen.

Eén de wildcards is jaarlijks de prijs voor het winnen van de de Coppa Italia, een klassement van een reeks Italiaans profwedstrijden. De overwinning daarin ging vorig jaar naar Bardiani-CSF. Zij zijn dus zeker van deelname aan de honderdste Giro.

Volgens Cyclingnews zou minstens één wildcard naar een buitenlandse ploeg gaan. De Engelstalige website meldt dat Gazprom-Rusvelo opnieuw de gelukkige zou zijn, waardoor Wilier-Selle Italia, Nippo-Vini Fantini en Androni Giocattoli strijden om twee resterende tickets. De ploeg die wordt uitgesloten van de Giro kan meestal wel rekenen op een startbewijs voor Milaan-San Remo of Tirreno-Adriatico, maar dat is slechts een doekje voor het bloeden. De twee wedstrijden zijn voor de broodnodige mediawaarde niet te vergelijken met de drieweekse Giro.

Vorig jaar gingen de wildcars naar Gazprom-Rusvelo, Bardiani-CSF, Wilier en Nippo-Vini Fantini, en moesten de renners van Androni Giocattoli de Giro via de televisie volgen. Of ze dat dit jaar opnieuw moeten doen, horen ze spoedig, want RCS Sport zou deze week nog de uitnodigingen openbaren.

[poll id=”410″]

Dit artikel delen:

31 Reacties

123poetertjes 16 januari 2017 om 19:28

Stacchiotti staat volgens PCS weldegelijk nog onder contract (dat zegt vaak niet alles maar hij staat daar ook met z’n fancy 2017-shirtje te prijken op de profielfoto). En terecht ook, want het is een zeer degelijke renner en ik zie hem ook wel een Girostek krijgen als beukbuddy voor Grosu.

SCIC 16 januari 2017 om 19:50

Giro zou ook voor een extra team kunnen gaan, dat hebben ze als eens eerder gedaan. Het teleurstellen van de kleine Italiaanse teams zou er wel eens toe kunnen leiden dat de sponsoren afhaken en dan zijn ze net zover als Spanje. Aan de kleine ploegen uit Italië kleeft mogelijk een smet, maar hoe zeker weten we dat Gazprom zuiver is?

Purito 16 januari 2017 om 20:08

Alleen al voor Torres hoort Androni in de Giro. Die man wordt gewoon de bergkoning en wint geheid een zware bergrit. Een geweldenaar.

Voor de rest is het maar afwachten hoe goed Arredondo nog kan worden na al die knieproblemen. Als hij niet meer op niveau kan geraken, dan zie ik het somber in voor Nippo. Vooral omdat Wilier over een surplus aan kwaliteit beschikt met Pozzato, Martinez, Fedi, Mareczko, Belletti, Andriato, Busato, Zhupa, Koshevoy en een groot talent als Florez.

Jeetje, als ik die selectie van Wilier zo bekijk: wat een weelde! Die moeten mee!

Androni en Wilier dus.

Verweggistan 16 januari 2017 om 20:35

@123: Ik zal mis over Stacchiotti: http://www.nippovinifantini.com/det_news.php?id=702&ANAR. Ik kon het mij ook al niet voorstellen. Hij mist nog wel op CQ en bij de UCI. Wellicht heb ik hem verward met Zilioli. Ook zo'n goede renner.

heuvelcolombia 16 januari 2017 om 21:06

@Purito +1

Wheely 17 januari 2017 om 01:06

@MIG: psst, volgens mij ben je in de war met Cyclingtips wat inderdaad een Australische site is. Cyclingnews is Engels/Amerikaans met bijdragen vanuit heel de wereld.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair