Deze renners van Lotto Soudal zijn al zeker van de Giro en Vuelta

dinsdag 23 juni 2020 om 19:11
Deze renners van Lotto Soudal zijn al zeker van de Giro en Vuelta

Matthew Holmes maakt dit jaar zijn Giro-debuut -foto: Cor Vos (archief)

Lotto Soudal heeft vandaag zijn Tourselectie gecommuniceerd met de buitenwereld, maar de Belgische formatie kijkt ook al naar de Giro d’Italia en Vuelta a España. Zo hoopt Caleb Ewan ook in de Giro voor ritzeges te sprinten.

De Australiër krijgt net als in de Tour steun van Jasper De Buyst en Roger Kluge. Lotto Soudal hoopt vooral de nodige dagsuccessen te boeken, maar heeft met Carl Frederik Hagen ook een mogelijke troef voor het klassement. De 28-jarige Noor, die zich opmaakt voor zijn eerste Giro, eindigde vorig jaar knap als achtste in de Vuelta.

Met Kobe Goossens (24) en Matthew Holmes (26) maken nog twee renners hun Girodebuut. Sterker nog, voor beide renners is het de eerste keer dat ze zullen uitkomen in een drieweekse rittenkoers. Holmes wist eerder dit seizoen al te verrassen door de koninginnenrit van de Tour Down Under te winnen, met aankomst op Willunga Hill.

Lotto Soudal zal nog twee renners moeten selecteren voor de Giro. De WorldTour-ploeg heeft ook al vijf namen op papier voor de Ronde van Spanje. Rasaanvaller Thomas De Gendt zal na de Tour ook nog zijn opwachting maken in de Vuelta. Hij krijgt het gezelschap van Sander Armée, Tosh Van der Sande, Tomasz Marczyński en Harm Vanhoucke.

Renners die zeker zijn van de flag-it Giro d’Italia (3-25 oktober)
flag-be Jasper De Buyst
flag-au Caleb Ewan
flag-no Carl Frederik Hagen
flag-be Kobe Goossens
flag-gb Matthew Holmes
flag-de Roger Kluge

Renners die zeker zijn van de flag-es Vuelta a España (20 oktober-8 november)
flag-be Sander Armée
flag-be Thomas De Gendt
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Harm Vanhoucke

Dit artikel delen:

7 Reacties

koos1 23 juni 2020 om 19:17

Arme Hagen. Die mag het helemaal alleen uitzoeken voor het klassement in de Giro, terwijl de klimmende aanvallers/knechten naar de Vuelta gaan. Laat niet heel veel vertrouwen van de ploeg voor Hagen zien bij het rijden van een klassement.

Titaantje 23 juni 2020 om 19:22

Hij krijgt de koning van Willunga Hill 2020 mee!

Vinyakke 23 juni 2020 om 19:53

Voor een plek tussen 5 & 10 in het klassement heb je geen klimmers in je team nodig hoor. Hoogstens een sterke man die je op het vlakke uit de wind kan zetten. Hansen of Mertz kunnen dat perfect. In de bergen is het aanklampen of anticiperen. Dat eerste kun je alleen, voor dat tweede kunnen holmes of Goossens meespringen.

Thoin 24 juni 2020 om 09:29

@titaantje
Juist Willunga Hill.
Als je wint op Willunga Hill dan win je nog grote koersen haha
Dat werd ook gezegd van De Clercq na zijn raid op de Montevergine :D
Enkel eindwinnaars van grote rondes konden winnen… en Bart De Clercq

Titaantje 23 juni 2020 om 19:20

Lotto mist wel echt een klassementsrenner. Het zijn sprintersploegjes of halve vrijbuitersploegen.
Voor Hagen wel een mooie kans om te bevestigen in een gedecimeerd Giro deelnemersveld.

Vinyakke 23 juni 2020 om 19:28

Voor de giro zal het krasselen zijn om aan 8 namen te komen. Buiten mertz en Hansen is de rest ofwel erg jong, ofwel beter geschikt voor het voorjaar, ofwel geselecteerd voor de vuelta. Voor de vuelta kan de selectie aangevuld worden met mannen die de helft van het voorjaar rijden, tem RVV. Dan missen ze enkel de panne en Roubaix. Zou Wellens dat niet zien zitten?

Titaantje 23 juni 2020 om 19:59

ik denk niet dat ze wellens zo gaan opbranden, en ze zullen de koersen ook wel wat beter verdelen dan dat. Gaat vast aangevuld worden met wat jonkies zoals een Byriel.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair